Wszystko zależy do czego ma Ci to autko służyć, jeśli to ma być auto do jazdy na co dzień to polecam - 3.0 (zawsze to mniej cylindrów, tańsze części silnika, zawieszenia, itp) mówią, że niby pali podobnie co 5.0 jednak gdy się go potraktuje "oszczędnie" to z pewnością na mniejsze koszta narazi paliwowe i inne... zaś jak to ma być "zabawka" (jak mój) to polecam 5.0 lub 6.0 to już sama przyjemność - odpalić, posłuchać (zresztą w Twoim podpisie widzę V8 więc pewnie wiesz o co chodzi! ), nie ma co porównywać do 3.0 jednak z tym wiążą się na pewno większe koszty - nie tylko samo paliwo, ale także cała reszta...
Drogie jest zawieszenie nivo, często w oferowanych autach jest zepsute (nivo jest na wszystkie 4 koła - w 3.0 rzadko spotykane, ale w modelach z większymi silnikami częsty dodatek, a w V12 to standard). Ważny jest dach, aby bezproblemowo i bez żadnych przerw składał i rozkładał się, a także poszycie dachu - nie musi mieć widocznych dziur, ale tzw. przetarcia, z których lada chwila zrobią się dziury..., poza tym wszystko jak w każdym aucie - wg mnie ważne, aby autko było jak najmniej wypadkowe - to ważne w cabrio - ponieważ masz znacznie mniejszą "sztywność" pojazdu w związku z brakiem dachu...
Jakbyś gdzieś w pobliżu chciał podjechać i zobaczyć jakiś to chętnie pomogę, troszkę już się o nich nauczyłem, zresztą "zakochałem" się w tym aucie
Pozdrawiam!