Mor pisze:
Ta jest najrzadsza i np. znaleźć moduł zapłonowy to wyzwanie. A moduły dzielą się na te, co się już zepsuły i na te, co się napewno zepsują.
Jeżeli chodzi o moduły to słaby argument, są firmy co je naprawiają więc nie tędy droga, również ilość sztuk chyba warto doczytać, policzyłem z grubsza i aż tak dużych różnic nie widać:
w latach 85-91 silników 420 wyprodukowano w sumie ok. 94.000 sztuk
w latach 80-91 silników 500 w sumie jakieś 150.000 szt.
w latach 85-91 silników 560 w sumie 155.000sztuk <br>
Dodano po 3 minutach.:<br>
Mirmur pisze:
Nie polecam 3.8. Silnik dość mało spotykany, osiągi słabsze a opłaty i zużycie paliwa praktycznie takie samo jak np. 5.0.
Pozdrawiam.
Znowu nieścisłość, silnik 380 jest bardzo popularny bo zrobili ich jakies 150.000sztuk. Spalanie ma zdecydowanie niższe niż 500. 380 to fajny silniczek i z bardzo ciekawym brzmieniem. <br>
Dodano po 2 minutach.:<br>
POLOP0 pisze:
Witam
Jestem nowy na forum. Przymierzam sie do zakupu SEC nie wiem dlaczego ale celuje w 420

Czy wedlug was jest na Allegro Gratce czy Mobile.de jakis egzemplarz warty uwagi? Albo moze ktos z klubowiczow rozwaza sprzedanie swojego? Pozdrawiam
Poszperaj na forum, troszkę tematów juz było, silnik zostaw sobie na drugi plan, najważniejszy jest stan samochodu. BYł na allegro fajny 380SEC na śląsku, ze zdjęć wyglądał ciekawie.