MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 5:30 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

znajomy ma SEC 560 i jemu pali przy spokojnej jeździe 14l ale jak wiadomo jak się będzie cisnąć to spali x... tylko czy takim autem się butuje ???

Tytuł:
swój chłop

Nemo pisze:
Tak samo mało jak znasz się na samochodach to jeszcze mniej znasz się na kobietach

czyżby?
Nemo pisze:
Kobiet często w ogóle nie ma potrzeby zeszmacać. One już to mają w naturze.

to tobie się tak wydaje.Miałeś babki poprostu po mnie.

Nemo pisze:
Lepiej jednak na powrót porozmawiaj jeśli nie o samochodach, to choćby o motocyklach.

motocykle są wspaniałe.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

aris pisze:
hogben

sprzedajesz?to twój?

Nie mój [zlosnik] , mój jest prawdziwy , większy , ładniejszy i pali max na trasie 37l/ 100 km [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Bo to nie sztuka znaleźć auto które pali 4l ropy , mam takie - może być Twoje za 3k.

Sztuka to jest puścić przez rurę 303 zł na 185 km [zlosnik] , ale to trzeba mieć fantazję [palacz], pieniądze [oslabiony] i niezłą korbę na punkcie MB.

Jak nie masz której z tych rzeczy to odpuść SECa , paliwo do niego to najtańszy i najmniejszy problem.

Ex - S123 200D W124 E200T W126 560SEC ,W123 240D ,W124 230CE ,W124 300D , W123 200D u.v.a. :)

Tytuł:
swój chłop

hogben pisze:
ale to trzeba mieć fantazję , pieniądze i niezłą korbę na punkcie MB

hogben pisze:
Jak nie masz której z tych rzeczy to odpuść SECa ,

fantazja by się znalazła. [cool]

a zagazować bym chciał żeby nie jeżdzić ciapkiem za 3k.na co dzień.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

aris pisze:
hogben pisze:
ale to trzeba mieć fantazję , pieniądze i niezłą korbę na punkcie MB

hogben pisze:
Jak nie masz której z tych rzeczy to odpuść SECa ,

fantazja by się znalazła. [cool]

a zagazować bym chciał żeby nie jeżdzić ciapkiem za 3k.na co dzień.

Myślę że tak ja jak i moi szanowni przedmówcy staramy się kulturalnie Cię uświadomić że twój chytry plan się nie uda.

SEC = Koszta. Każda naprawa , pierdułka wymiana to koszta. Znacznie wyższe niż w przypadku innych MB . Nie masz $ na paliwo , a będziesz miał 1500 na 2 amory ? , 1500 na świece kable kopułkę i palec .

Założysz IGS za 6000 ? Czy tania instalacje na śrubkę i czekał na wystrzał ?

Żeby porządnie przygotować SECa do gazu , zagazować i serwisować instalkę - trzeba oprócz fury szczęścia przy wyborze warsztatu zainwestować 7000 - 8000 pln na start

Oszczędność w SECu to porządne serwisowanie , i ewentualnie ECO driving [zlosnik]

Ex - S123 200D W124 E200T W126 560SEC ,W123 240D ,W124 230CE ,W124 300D , W123 200D u.v.a. :)

Tytuł:
swój chłop

dokładnie instalkę założysz ??? a potem zacznie pyrchać i gazownik powie standardową litanię: świce, przewody, koułka palec >>> i min1500 wyskoczy... i wtedy benzyna okaże się tańsza...

po drugi żaden mechanik od mercedesów nie będzie cię traktował poważnie z kuchenką w SEC... jak ostatnio byłem na wymianie oleju to jak wyli jak przyjechał typ S klasą na gaz...

-------------------------------------------------------

"Kiedyś auta miały duszę... zrobione były z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów"

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

adi_1233 pisze:
i dokładnie to jest dzieło sztuki...

spalanie to jedno a części ??? to jak będą za drogie to wsadzisz o żuka ??? żenuje mnie takie podejście... dlatego tyle padlin jeździ po polsce bo człowiek się porwie na jakiś ładny egzemplarz i dobrowadzi go do stanu agonii... uraziłem ??? może i tak trzeba aby dotarło...

cenię ludzi którzy dbają o swoje auta i trzymają je w garażu...
dla mnie auto które ma ponad 200-300tyś przebiegu nigdy nie będzie autem kolekcjonerskim, bo zawsze będą ładniej utrzymane...
padliny jeździ po polsce tyle bo ludzie nie mają na przyzwoite części, a dla mnie wyrzucane 6-8 tyś rocznie na paliwo w błoto (bo taka jest różnica) to...
Jeśli Twoje auto nie jest egzemplarzem kolekcjonerskim, to rób z nim co chcesz, spełniaj swoje marzenie i jeździj nim na co dzień, bo auto jest dla Ciebie Ty za nie zapłaciłeś i możesz z nim zrobić co chcesz...
SEC poza rzeczami charakterystycznymi dla SEC ma napęd jak zwykłe SE/SEL, a więc w kosztach bywa tańszy od C124 M104 [zlosnik]

ex W110'64 200D "Kaczuszka"
ex W123'81 240D "Niszczyciel" -obecnie tatowóz
ex 353W'87

Tytuł:
swój chłop

to że ludzie nie mają na przyzwoite części... a to że się porywają na egzemplarze które są drogie w utrzymaniu to rzecz druga...

już lepszym pomysłem jest za równowartość instalacji kupić sobie ekonomiczne auto a te mieć tak od czasu do czasu...

a to czy auto ma 200-300k km to jest mało ważne... też może być kolekcjonerskie.... ważne aby stan był super i przebieg oryginalny... dla merca taki przebieg to jak dotarcie...

"Kiedyś auta miały duszę... zrobione były z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów"

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 4094058
Janfocus pisze:
więc w kosztach bywa tańszy od C124 M104

Co masz na myśli [zlosnik] ?? hehe
No to mogę a raczej muszę potwierdzić. Części do SELa były sporo tańsze niż do 300CE 24V ...
Ale i tak SEC'a (zwłaszcza 560) bym nie gazował .. chyba, ze naprawde by mi odbiło, ze chcę tym na co dzień latać i miał bym kasę na IGS. Swoje niestety z LPG przeszedłem i wiem jakie są koszty po głupim prychnięciu.
Dobrze, że kolega dostał banana .. zasłużył. Kobiety trzeba szanować .. a szmaty to inna sprawa. Do była dyskusja nie na poziomie forum MB /8 .. a raczej na poziomie innych marek tak popularnych wśród polskiego prostactwa (nie chce tym markom nic ujmować .. mówie o tym całym towarzystwie).
Pozdrawiam <br>Dodano po 2 minutach.:<br> A tym seczyskiem zaopiekował bym się chetnie :)
http://www.allegro.pl/item645514484_oka ... _full.html
Tak wiem .. wiem. Klekot w SECu ale .. chyba wolał bym takiego kundla na codzień niż .. kuchenkę.
To tylko moje zdanie, które i tak wszyscy już znają :P

Cadillac DeVille Lowrider
Chevy '64 Impala SS Lowrider
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex

Tytuł:
swój chłop

aris pisze:
zeszmaciłem wiele kobiet i jakoś żyję

trafisz wreszcie na takiego co ci z du*y zrobi jesień średniowiecza... u mnie już jeden się przekonał(na szczęście nie musiałem odkupować krzesła) ... NIE TOLERUJE TAKIEGO ZACHOWANIA PRZEZ NIKOGO DO PAŃ...

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

aris pisze:
zeszmaciłem wiele kobiet i jakoś żyję

Nemo pisze:
Cóż ci odpowiedzieć? Tak samo mało jak znasz się na samochodach to jeszcze mniej znasz się na kobietach. Kobiet często w ogóle nie ma potrzeby zeszmacać. One już to mają w naturze. Lepiej jednak na powrót porozmawiaj jeśli nie o samochodach, to choćby o motocyklach

Panowie, co to za teksty??? Ochłońcie trochę. Tygodniowy ban pozwoli Wam na chwilę refleksji.

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Nowy temat  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00