MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 09, 2025 2:02 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 8478669
No, bo w ASO zaczynaja od wymiany wszytkiego po kolei, pol biedy jak zaczna blisko przyczyny awarii i za 2-3 razem wymienia odpowiednia czesc, gorzej jak zabiora sie do wymiany od dupy strony i po 10 czesci trafia co to [zlosnik] Wtedy coz, faktura 6500 PLN brutto i do widzenia, placisz za profesjonalizm i autoryzowany serwis, tyle ze Henio ze szwagrem w garazu znajda usterke szybciej i tez moga wymienic przeplywomierz i podpiac kompa, a wezma za to 900 PLN* [zlosnik] wiec co to za fachowcy [zlosnik] W Poznaniu roboczogodzina "autorytetów" z ASO to prawie 200zł... a co oni przez ta godzine robia to rece opadaja... widzialem i juz wiecej tam nie pojade
*Taki przyklad [zlosnik]

-----------------------------
W140 500SEL '93 USA - ex
C124 230CE, S210 E290TD, C208 CLK200, S124 E220-ex

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nordyk pisze:
Kuba 124 ile Twoja w210 spala ?

Mój rekord 8.5 [zlosnik] ale to tylko raz. [zlosnik]

Jeep Cherokee 4.0 LPG 95'
GMC SUBURBAN K2500 96'
Chevrolet Corvette C4 92'
Ex:W124 300D 87'W124 250D Turbo 90'W140 350 Turbodiesel 94'BMW 530d 99'W201 2.6 92'W140 S500 94'

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Macie prawo mieć swoje zdanie, każdy mógł trafic na kiepski serwis ale niestety właśnie przez takie opinie większość aut w polsce jest "serwisowana" po krzakach a coraz gorszą pracę mechanizmów tłumaczy się "normalnym zużyciem". Nie mogę też zaprzeczyć że wiele serwisów jest zbieraniną przypadkowych ludzi bez dowiadczenia ale przecież nie wszystkie [zlosnik]

Wracając do tematu i pytania o utrzymanie takiego pojazdu, przed wstawieniem auta do ASO zawsze masz prawo do zażądania wyceny przeglądu, po uprzednim podaniu roku produkcji i przebiegu pojazdu doradca serwisowy powinien w miarę precyzyjnie określić czas i koszt przeglądu (razem z materiałami, orginalnymi bądź zamiennikami).

Z mojego doświadczenia wynika że coraz więcej osób prywatnych i praktycznie wszystkie firmy flotowe dostrzegają zalety ASO a jedną z głównych zalet jest pełna odpowiedzialnośc i gwarancja na wymienione części i przeprowadzone naprawy [zlosnik]

Mechanika, Instalacje LPG, Holowanie 24/7

Tytuł:
swój chłop

nie rozumiem dlaczego dzielicie serwisy na ASO i przykładowych kaziów ???
jest złoty środek mechaników mających nowoczesne warsztaty specjalizujących się w konkretnej marce... sam do takiego jeżdżę... chłopaki mają doświadczenie i w większości nie zaczynają pracy od podłączania pod kompa jak to w aso sie dzieje (i wywala litanię) tylko z doświadczenia wiedzą gdzie szukać przyczyny... ja bardzo chętnie bym pojechał na wymiany do aso jedna ich ceny zaporowe są nie pa przysłowiową polską kieszeń... i żeby zrobili akcje serwisowa dla danego modelu na wymianę danych elementów lub płynów w rozsądnych cenach... ALE PO CO ???

trocin pisze:
W (niektorych) ASO robia wałki wieksze niz Henio ze szwagrem w stodole, a kasuja jak na Batorym

dokłądnie trzeba patrzeć na ręce bo do mostyu może np pójść hipol a zapłacimy za markowy...

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
nie rozumiem dlaczego dzielicie serwisy na ASO i przykładowych kaziów ???

Aso to też kazie tylko w garniturach ;)

Chłopaki tak wracając do tematu.Znajomy ma ten ten slinik w w220 i nie narzeka.Pod warunkiem ,że auto ma zawsze odpowiednią ilość pradu nic mu się nie dzieje.(wczoraj go akurat podpytałem)Nie narzeka też na ceny cześci. Zawsze mogę go zapytać dokładnie co za ile.

heniekx pisze:
Macie prawo mieć swoje zdanie, każdy mógł trafic na kiepski serwis ale niestety właśnie przez takie opinie większość aut w polsce jest "serwisowana" po krzakach a coraz gorszą pracę mechanizmów tłumaczy się "normalnym zużyciem". Nie mogę też zaprzeczyć że wiele serwisów jest zbieraniną przypadkowych ludzi bez dowiadczenia ale przecież nie wszystkie

Wracając do tematu i pytania o utrzymanie takiego pojazdu, przed wstawieniem auta do ASO zawsze masz prawo do zażądania wyceny przeglądu, po uprzednim podaniu roku produkcji i przebiegu pojazdu doradca serwisowy powinien w miarę precyzyjnie określić czas i koszt przeglądu (razem z materiałami, orginalnymi bądź zamiennikami).

Z mojego doświadczenia wynika że coraz więcej osób prywatnych i praktycznie wszystkie firmy flotowe dostrzegają zalety ASO a jedną z głównych zalet jest pełna odpowiedzialnośc i gwarancja na wymienione części i przeprowadzone naprawy

Wiesz co ja serwisuje moje wszystkie auta w aso. I prawdopodobnie bym tego nie robił, gdyby nie jakiś porządek w papierach z tym związany. Zawsze proszę o szczegółowy protokół z naprawy , dzięki temu mam nad nimi pewną przewagę.Wiem dokładnie co sie rozpadło na gwarancji ,a co już jej nie podlega. Bardzo nie wiele warsztatów grzebków wystawia faktury na wprost ,dlatego też ciezko od nich coś wegzekwować.
Dlatego też floty korzystają z aso.

Aso ma jednak zawsze straszną wadę brak praktyki oraz niesamowitą arogancje pracowników. Większość ludzi których znam ma podobne obserwacje. Klient jest zawsze traktowany jak ktoś kto wpadł się tylko odlać. Nie ważne gdzie pojedziesz zawsze Ci wmawiają , że to jest całkiem dobre ,a później wymienią Ci to czego naprawdę nie chciałeś.
Do tego jeszcze to ,że większość z tych chłopców jest szkolna na asertywność , jest to naprawdę irytujące .Zamiast ich szkolić w usterkach i wyczuwaniu zużytych części np. zawieszenia

trocin pisze:
oznaniu roboczogodzina "autorytetów" z ASO to prawie 200zł... a co oni przez ta godzine robia to rece opadaja
\

trzeba już mieć '' opadnięte'' ,żeby do któregoś z nich pojechać

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00