Trener pisze:
ps. i zapewne nie chodzi tylko o simny start silnika ale o szybkie odmrozenie szyb i ciepelko w srodku
tak naprawde to chodzi mi o to, ze w samochodzie jest gaz.
Jezdze teraz drugim egzemplarzem M104 2.8 a bede przesiadal sie na M104 3.2 (jak tylko zaloze glowice:) ). Zadne z dwoch 2.8 ktorymi jezdzilem nie osiaga takiego spalania, jakim tutaj czesto koledzy sie chwala. Te samochody po prostu chleją i od 3.2 nie spodziewam sie niczego innego. 80-ciolitrowy zbiornik gazu oprozniam na dystansie 450-500km, robiac dziennie 32km. Do tego musze tankowac jakies 7-8litrow benzyny raz na dwa tygodnie, robiąc dwa 'zimne' starty dziennie.
Instalacja Prins jest w 2.8 i jest tez w 3.2.
Grzalke chce zalozyc z powodu oszczednosci, zeby mi sie zasilanie gazowe wlaczalo jak najszybciej. No i jeszcze zebym nie musial za kazdym razem przechodzic firmowej procedury rozgrzewajacej polegajacej na duszeniu zimnego silnika do 4tys obrotow zanim przerzuci bieg.
Ta DEFA mi sie podoba; podobne zastosowania ma ta eko-firma-cos-tam, czyli tez fajne. A urzadzenia z aukcji allegro to bym nie ruszal, chocby z tego powodu ze sam moge takie wykombinowac (zdaje mnie się...).
Dzięki za linki.
PS
Jak całkowicie wykręcić korek spustowy cieczy? Bo u mnie kręci się tylko trochę, może nie więcej niż dwa obroty i to wystarcza żeby wodę szybko spuścić. Ale wykręcić się nie da - a nie chcę zepsuć gwintu
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)