MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 12, 2025 4:06 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Numer GG: 8145308
Stało się. Dzisiaj wszystko zostało zamontowane, poskładane, okablowane, wyregulowane i... uruchomione.

Powiem szczerze, że byłe pełny obaw po przeczytaniu kilku postów w tym wątku, napisanych, bądź co bądź, przez ludzi doświadczonych stukroć bardziej niż ja w problematyce car - audio. Tak jak pisałem wcześniej - nie chodziło mi o zestaw, który zrobi jakąś rewolucję, albo będzie aspirował do miana profesjonalnej zabudowy audio w samochodzie.

Powiem tak: końcowego efektu nijak nie da się porównać z tym, co było w serii. Pojawiła się masa dźwięków, których nie było wcześniej, całość gra czyściej, wyraźniej, żywiej, mocniej...

Zapewne, jeśli posiadałbym tak ogromne doświadczenie jak wielu z Was, końcowy efekt byłby o niebo lepszy, jednak to, co jest teraz, jest i tak niemałą rewolucją w stosunku do stanu początkowego i jak na moje potrzeby, jest to efekt zupełnie wystarczający.

Jeżeli więc ktoś jeszcze się waha nad modernizacją swojego audio w W126, bo nasłuchał się czasem zbyt profesjonalnych wywodów na temat trudności z nagłośnieniem tego auta, powiem tak - poeksperymentujcie, poszukajcie, poszukajcie a na pewno sklecicie coś, co zagra na tyle dobrze, że Was usatysfakcjonuje. W126 nie jest autem o jakiejś niesamowitej budowie, która nastręczała by jakiś karkołomnych problemów przy próbach uzyskania PRZYZWOITEGO poziomu brzmienia...

Peugeot 307 SW 2.0 HDI 2002r. 150KM - ex
w126 3.0 180 KM 1986r - na co dzień

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

wau pisze:
czyli udało nam sie ustalić ,że te wcale nie są złe, tylko nie zawsze ich aplikacja jest taka jak być powinna..

w moim SEL byly fabryczne glosniki. auto jest naprawde fenomenalnie utrzymane, bylo na pewno garazowane przez wiekszosc swojego zycia, na srubkach od fabrycznych glosnikow nie bylo sladu wkrętaka...napędzał to ówcześnie niemal topowy blaupunkt.
dorobiłem do niego, via wejście od zmieniarki, wyprowadzenie do mp3.
jakość nie zmieniła się. wymieniłem następnie głośniki na klasę 400 zł za fabryczne rozmiary przód i tył; było na tyle dobrze, że dłuższy czas jeżdziłem z owym blaupunktem nie odczuwając dyskomfortu. jak mi młody potrzaskał wyświetlacz, kupiłem clariona za 600 zł i odkryłem kolejne pokłady dźwięków...

więc nie rozumiem trochę tej waszej dyskusji: wymiana _starych_ seryjnych głośników zrobiła u mnie rewolucję. Wiem, że są stare i mają prawo nie działać tak, jak je zaprojektowano, ale w wyżej wymieniony sposób uzyskałem satysfakcjonujący mnie dźwięk za 1000 zł, nie ingerując w auto w żaden sposób.

Tytuł:
Mam pełną dokumentację radia z auta z kasetą demo, ...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00