kolega ma własnie coupe 3.0 24V i jest problem
powiem tak:
-odpala na dotyk,chodzi tak jak powinien chodzic (ale na wolnych obrotach) cięzko się wkręca na wyższe obroty ale po mału jakos wkręca,jak już się chce jechac to wciskam gaz w podłoge a auto zachowuję sie jak bym delikatnie gaz wciskał przyspiesza ale bardzo słabo wogóle nie czuc że to jedzie, dodam że auto ma założony GAZ i chodzo na nim idealnie a na benzynie prze montażem LPG chodził dobrze po jakis czasie coraz gorzej a teraz to już kompletnie nei da rady jeździc na benzynie (możliwe że coś się zamuliło od tego gazu)
dodam że nie miał strzałów!!!
otóz sprawdziłem kilka rzeczy już:
cły wtrysk,rozdzielacz,guma pod nim,wszystkie węży gumowe,silnik krokowy (ten srebny)
jak i równiez potencjometr który jest sprawny
-kabe zapłonowe,
-srebny przekażnik przpięciowy
za każdym razem odpala na dotyk
odłaczyłem cała elektrykę czyli kompa aby sprawdzic czy to wina części elektrycznej czy tez mechanicznej a dokładnie mówiąc praca silnika bez wzbogacanie mieszanki,sondy itp. no i również nie chce chodzic
nie wiem co to moze by ale zastanawiam się czy winą może byc cos z zapłonem czy tez wtryski lub ciśnienie paliwa zbyt małe ( bo tego nie sprawdzałem)
powiem jeszcze jedno przepala się bezpiecznik nr 2 i 6 nie zawsze ale dosc czesto 2 jest od zapłonu czyli gasna wszystkie kontrolki
a odnośnie okragłego gniazda na nadkolu to napiecia wyszły mie nasytępujące:
pin 2 i 5 czyli masa i + powinno byc 12V a jest 0V
pin 2 i 3 12,5v + - wachania
pin 3 i 5 12.5V + - wachania
o co w tym wszystkie chodzi czy moze wina leży po stronie jakosg czujnika np.położenie wału
gdzie szukac przyczynw????
|