Witam,
W poprzednim poście pisałem, że w końcu udało mi sie zakupić wymarzonego w126. Teraz po odbiorze auta wiem, że to była niesamowita okazja.
Pojazd został wyprodukowany no i właśnie nie wiem kiedy w książce serwisowej mam "date of initial registration" - 31.12.1991 ale z numeru VIN wyczytać można co innego.
Mniejsza z tym, proszę o rozkodowanie VIN bo nie bardzo się w tym łapię.
VIN: 1260252A5862747
Pierwszym właścicielem pojazdu był niejaki Abdul Q Mughal, kto kolejnym i ilu ich było nie wiem
Wiem, że poprzedni właściciel kupił auto w roku 2007 i żeby było śmieszniej była to osoba karłowata (w pojezdzie zamontowane były specjalne manetki do gazu i hamulca).
Byl to miłosnik i pasjonat, wpakowal w tre auto kuuupe pieniedzy a sprzedał bo żona zrobiła prawo jazdy i niestety SEL za duuuzy.
Pewnie nie było mu łatwo. Auto trafiło do mnie w pięknym stanie a poprzedni właściciel żegnał swoją damę ze łzami w oczach.
Książka serwisowa tego pojazdu kończy się na przebiegu 180 tyś mil =300 tyś km i tu jest problem bo książka NIE MA WIĘCEJ KARTEK!!!
Przebieg 180 tyś pojazd miał w 08.2007 roku.
Obecny przebieg 196 tys mil.
Do auta oprocz starej ksiazki serwisowej otrzymalem komplet 3 kluczykow stos faktur, i nowe tarcze i klocki
O stanie pojazdu nie bede zbyt wiele pisał wystarczy poprostu obejzec, dodam, że auto prowadzi się jak nowe.
Ale normalne jest to, że jak to w autach leciwych zawsze coś niedomaga i teraz będzie kilka pytań
1. W 2001 roku autko miało wstawiony gaz jest wszystko oprucz mixera i rurki łączącej marownik z mixerem. Poprzedni właściciel mówił, że parownik jest do wymiany. Z racji tej, że czasami zamierzam odwiedzić Polskę warto by było instalacje podłączyć.
Pytanie brzmi:
Jaki parownik, i jaki mixer do M103 i ew jak to wyregulować (dodam, że będe musiał zrobić to sam, bo szkoccy specjaliści powiedzieli, że tu musi być tylko i wyłącznie sekwencja bo inaczej sie nie da i juz) hehe
2. Mam wrażenie, że ogrzewanie słabo działa, od czego zacząć poszukiwania usterki/usterek?
3. Wycieraczki reflektorów nie działają, gdzie szukać usterki?
4. Mam alarm z pilotem do centralnego ale pilot nie działa, tzn działa ale nie otwiera drzwi, ponoc sie rozprogramował po wymianie baterii w pilotach (ale to temat bedzie inny jak znajdę jakaś nazwe tej centralki).
5. Dźwignia od hamulca ręcznego słabo odbija (w anglikach jest duuuża brzydka dzwignia od ręcznego

) jak nasmarowac linkę albo zrobić coś z tym?
To chyba na tyle pytań, teraz czas na LINK DO GALERII:
http://picasaweb.google.pl/djeczny/Merc ... 12630SEL02
Jakosc zdjec nie najlepsza ale autko mam kilka dni.
Dziekuje za pomoc czekam na liczne odpowiedzi, no i podziwjajcie