Paweł Sopot pisze:
Hej. Ja mam 500 SEC-a I seria na K-Jet z instalacją gazową. Ponad rok temu miałem wystrzał gazu (auto unieruchomione - odpalał ale gasł), ten wystrzał był tylko i wyłącznie dlatego że dolot był nieszczelny, auto zle chodzilo na benzie - odpalałem go na gazie

. Od kiedy jest uszczelniony dolot, wymieniane świece, dobry układ WN - nic takiego nie miało miejsca. Były przez ten rok może dwa małe wystrzały (pokrywa filtra się otworzyła - nic groźnego) ale tylko dlatego że zapomniałem i odpalalem auto na gazie - często zapominam).
No bo jak piszę, że auto GASIMY ZAWSZE NA PB, to nie pisze tego dla pisania, tylko to ma 2 zasadnicze plusy. Rano autko na tyk odpala na PB i paliwo wypełnia układ paliwowy, a ono smaruje ten układ i nie dojdzie do zniszczenia rozdzielacza czy wtryskiwaczy. <br>
Dodano po 5 minutach.:<br>
andre0891 pisze:
witam jak i za razem jestem pełen podziwu że udało Ci się opanować LPG na mechanicznym wtrysku
Ja nie mam z tym najmniejszych problemów, jeżeli auto jest w 100% sprawne na PB to i na LPG nie będzie sprawiało żadnych problemów.
Problemy maja nadmierni oszczędzacze, którym szkoda na serwisowanie autka. Podstawowe czynności przy aucie z LPG:
- wymiana świec co kilkanaście tysięcy, sprawna kopułka, palec i przewody bez przebić,
- systematyczn wymiana filtra powietrza, najlepiej z wymianą oleju,
- szczelny układ dolotowy,
- ODPALAMY i GASIMY auto nna PB!!!!
POLECAM dbanie o autka, wtedy się odwdzięczają bezawaryjnością.