wau pisze:
:) mam nadzieje ,że ktoś Ci to auto oddał za przysłowiową flaszke

Nie zaryzykował bym auta po rocznej przerwie bez prądu. Z mojego doświadczenia zostawienie auta na dwa miesiące bez prądu potrafiło być ''drogie.''
Ale i tak Ci życze jak najbardziej pozytwynych emocji związanych z tym pojazdem. Bo to są naprawde nie najgorsze auta.

Jednak sie polakomilem, nie za flaszke co prawda

Ta S-klasa zawsze byla moim marzeniem no i po raz kolejny marzenie sie spelnilo, a co bedzie - czas pokaze - mam nadzieje, ze bede sie mogl do Ciebie zglosic o pomoc w razie potrzeby, skoro masz taka praktyke z tym modelem

??
wau pisze:
A8/S8 to nie jest specjalnie obiekt do porównań zwłaszcza z s-klasa.
Dlaczego nie? Ja jednak porównuję te modele jako dwie konkurujące limuzyny z tego samego niemal rocznika, usportowiona A8 w wersji S8 ktora jezdzilem prawie 3 lata, dala sie poznac z nie najlepszej strony (draznily drobiazgi, no i raz zawiodla mnie na trasie!!!) mimo, ze samochod byl z calkowicie 100% historia, od 60 letniego Niemca kupiony przeze mnie, z duzo mniejszym niz S-klasa przebiegim. A porownuje jedynie promien skretu, ktorego Audi nie potrafi uzyskac (moze poprzez naped quatro).
Wiadomo S8 ma sportowe i twarde zawieszenie, ma tez inna reakcje na gaz (na plus) - wkreca sie na obroty jak sportowy motocykl, mimo to skrzynia biegow audi dawala mi minimalnie odczuc kiedy zmienia biegi, S-klasa robi to bezszelestnie - naprawde nie moge sie zorientowac i juz jade na 5 biegu

A to, ze pare, rzeczy nie dziala w tym 11 letnim Mercu moge jakos przyjac na klate

Mam zamiar zrobic w nim co bede mogl, no i cieszyc sie nim.
Przy okazji mam pytanie na temat kontrolki (pomaranczowej) z symbolem silnika, ktora swieci sie w czasie jazdy. Dzisiaj na ponad 100 km zgasla, cieszylem sie, ale zapalila sie znowu

Na co zwrocic uwage? Jakas sonda, czy moze wtryski? Moze to miec zwiazek z instalka LPG? No i te falujace obroty na wolnych obrotach przy wolnej jezdzie, gdy zdejme noge z gazu .. ktos z Was wie?
Pozdrawiam,
heny
W116 S280 1973 LPG
W220 S500 LONG LPG <br>
Dodano po 5 minutach.:<br>
Gerri pisze:
Taki komunikat świadczy o usterce zawieszenia - jest w pozycji zbyt niskiej i zabrania jazdy.
Ten komunikat ewidentnie wygladal na to, ze nie moge jechac bo moja kierownica jest ustawina w pozycji do wyjscia kierowcy - ja to tak zrozumialem z symboliki i opisu - nie mniej, nie pojawil sie wiecej

wiec spoko.
Pozdrawiam,
heny
W116 S280 1973 LPG
W220 S500 LONG LPG