Witajcie! Temat pewnie już gdzieś wałkowany, jeśli tak proszę o wskazanie właściwego i usunięcie tego posta. Mercedes 560 SEC podczas odpalania z zimnego motoru startuje bez problemu, kiedy choć troszeczkę pochodzi i się lekko zagrzeje bez pedału gazu jest kłopot z odpaleniem. Samochód ma nowa kopułkę, świece, kable, palec. Ostatnio wymieniłem termostat i silnik inaczej się zachowywał na P obroty wzrosły i wynosiły ok 800-900/min Auto odpalało bez problemu nawet całkiem rozgrzane za pierwszym razem. Jednak minęło kilka dni i problem znów się pojawił, a obroty na P spadły do ok 600/min Proszę o wskazanie przyczyny i w miarę możliwości zdjęcia gdzie szukać usterki Dzięki z góry pozdrawiam
PS Dodam, że samochód, kiedy go zakupiłem posiadał jeszcze instalację gazową, którą usunąłem zaraz po zakupie w profesjonalnym warsztacie. Być może nie został jeszcze prawidłowo wyregulowany, ktoś podpowie jak tego dokonać? Ostatnio przemierzyłem średnie spalanie i wyszło mi 18l/100km to chyba dobry wynik? Więc może mieszanka jest ustawiona dobrze?
_________________ Mercedesem jadę w świat, każdy w nim to mój jest brat.
|