2ras pisze:
z tego co wiem jak podłączysz wszystkie sterowniki, a w nowszych silnikach jest to najczesciej ecu, jedno lub jeszcze jakiś jeden, które bd działać bez sygnału dla abs, esp, pozatym nie myśle o elektronice bardziej,
Musisz zacząć myśleć o elektronice bardziej bo to nie jest "jeszcze jakiś jeden". To jest pajęczyna elektroniki. Jak wyjmiesz silnik z auta z ASB to on nie ruszy bez sterownika ASB a tenże bez skrzyni... Jak miał ESP to bez ESP...
Wszystkie swapy są jednostkowe to nie przepis na karpatkę dr Oetkera.
Widziałem 124 z silnikiem V8 z W220 z przeniesieniem napędem od W140 - tam problem z tym, że kawałek głowicy czy tam kolektora obijał się o grodź przednią był najmniejszym z możliwych. Bo reszta była wytoczona i wyspawana na wymiar.
Wskazówki i fotostory to już musisz szukać na zagranicznych forach gdzie ludzie mają sporo czasu i kasy - u nas bieda to ludzi na takie fantazje za bardzo nie stać. Taki lajf. Ja np robię turbo do M103 do W201. Wzmocniona skrzynia, hamulce z R129, wydech na wymiar, Intercooler z 400CDI z chłodnicami w nadkolach, Megasquirt, most z w140, wał na wymiar, półosie przerobić, turbosprężarki, kolektory wydechowe. Ja nawet nie chcę tego sumować bo końca nie widać zakupów. A silnik i buda została ta sama. Wiele gratów zdobyłem od znajomych z dobrego serca czy dużo taniej.