Witam wszystkich. Praktycznie taki sam temat kiedyś był, jeden z kolegów opisywał ale nie został zakończony , a moja gwiazda ma te same objawy. Mianowicie w trakcie jazdy nic się nie dzieje, w momencie zatrzymania pojazdu , przełączeniu na P lub N zaczynają się pojedyncze nieregularne szarpnięcia silnikiem. Przy włączonym obciążeniu takim jak nawiew, klima nie odczuwa się tego. Jeszcze coś takiego, na zimnym silniku przy lekkim wkręceniu na obroty na postoju silnik schodzi z obrotów bardzo łagodnie, tak jak powinien. Natomiast po rozgrzaniu gdzie występują szarpnięcia po wkręceniu na obroty wyczuwa się szarpnięcia podczas schodzenia z obrotów silnika. Tak jak po schodach. W tamtym temacie zasugerowane było aby wyregulować pompę gdyż jest za małe dawkowanie paliwa na wonnych obrotach. Zanim dam moją gwiazdę do warsztatu chcę zasięgnąć opinii kolegów. Może ktoś miał podobny przypadek , a wina leżała gdzie indziej. Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam.
_________________ W115 200D - ex. W123 200D 1978 - ex . W168 A140 1999 classic - bzyk. W210 E290 TD elegance 1996 - Bluuu... JUNAK M-10 1962 - na całe żcie...
|