Ho ho ho coz za reklama
a samochodzik ciagle w warsztacie... <br>
Dodano po 1 godzinach. 19 minutach.:<br> Magik z warsztatu dzwonil...
Powiedzial ze silnik krokowy troszke ogarnal (uparty

) i klapa byla faktycznie wygieta... To ja naprostowal. Ale chyba bedzie trzeba ja dokupic albo dorobic bo jest lekko uszczerbiona i minimalnie zaduze obroty ma.
Wg nich chodzi juz bdb a na analizatorze jak z fabryki

zobaczymy co tam wymacili...
Kto sie oferuje na wykminienie mi klapy?
jak go odbiore to zdam relacje.
Pozdrawiam <br>
Dodano po 4 godzinach. 3 minutach.:<br> Więc
odebrałem
Facety przyznaly racje, że klapkę wygieło (i sie bardzo zdziwili bo wg. nich ona przez swoj falowany profil jest prawie nie możliwa do wygięcia)
Naprostowali ją (i powiedzieli z emogli wstawić zamiennik ale wg. nich te zamienniki są miękkie i sie nie sprawdzaja. Powiedzieli tez ze w jednym miejscu jest lekko uszczerbiona i troszke wiecej powietrza idzie (efekt- minimalne obroty ciagle na 990-1000obr/min). Silnik ładnie pracuje i pali .. niemam wogóle czego się przyczepić oprócz:
- gasnie na benzynie (mysle ze cos podobnego jak u kolegi :
http://www.w114-115.org.pl/forum/viewtopic.php?t=30236 ) nie trzyma obrotów, za to wczesniej musiałem miec zdjętą rure wciagajaca powietrze do puszki filtra powietrza .. bo tak chwytał za duzo powietrza i gasł .. a teraz jest nalozona i smiga dobrze. Czemu mogło sie tak zrobic nagle? heh

... jak nie urok to ..
Co do samej klapki przeplywomierza to chciał bym znaleśc jakas orginalna. Gdzie mozna takową sobie sprawic? Bo te Ziutki gadały mi że nieda sie dorobić bo ona ma specyficzna buidowe i nie jest taka jak w innych

(cholera ... rzeźba anty wybuchowa czy ściema

?? )
Pozdrawiam
C123 280CE
S124 250D
Lincoln Town Car -ex
C124 300CE 24V -ex
W126 420SEL Cali. -ex
W123 240D '84 -ex
W123 200D -ex