MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn lip 14, 2025 6:00 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Borat pisze:
wezme breche i ci przygne ten wiatrak zeby sie krecil caly czas...

Ale jak to do wiatraka z brechą? :o O so chodzi?
Takiego matoła to trzeba było przed ucieczką sfotografować i kleić na mieście plakaty ostrzegawcze. [hehe]

Żonę mam w domu, kochankę w garażu.
----------------------------------------------------

Tytuł:
swój chłop

jak mechanik mówi ' wezne breche i ci przygne ...' to tu niema co sie zastanawiac tu trzeba ...........

swój chłop
Awatar użytkownika

aherian pisze:
Witam serdecznie wszystkich użytkowników i miłośników mercedesów.

Jadę ostatnio moim W 201 (1987r.) i słyszę jak coś zaczyna mi stukać w podwoziu. Zatrzymalem samochód ale nic nie zauważyłem, żeby coś od spodu odpadało. Pojechałem do mechanikai tlumaczę mu, że coś stuka mi podczas jazdy, zwłaszcza na większych prędkościach.Nie mniej na kierownicy nie odczuwam żadnych drgań. Chłopaki zaczęli sprawdzać mesia na kanale i wydumali, iz to drążki w układzie kierowniczym są do wymiany. Ponieważ na drugi dzień wybierałem się do Krakowa na mszę z Papieżem, mechanik stwierdził, iż bezproblemu można jechać. Jadę więc w niedzielę do Krakowa, w samochodzie stuka aż głowa boli, ale w końcu wielokrotnie mnie zapewniano że nie ma problemu. Po mszy wyjeżżam z Krakowa i tu nagle dup, coś zaczyna mi harować o asfalt. Patrzę a tu osłona od skrzyni biegów się urwała z kilku śrub i drze o drogę. Byłem w okolicy u 2 mechaników ale żadnemu sie nie chciało w niedziele tyłka ruszyć żeby ja odkręcić do końca i by nie harowała mi tak. Więc przestrzegam wszystkich, żeby nie ufali tak do końca mechanikom. Znaleźli wybite drążki a tu osłona się odrywał. Słowem nie wiem jak można coś takiego przeoczyć ale widać można.
pozdrawiam

dlatego właśnie ja robię wszystko sam na ile pozwalają mi narzędzia i umięjętności ale te każde z nich staram się jak najszybciej uzupełniać żeby jak najwięcej zrobić sam , bo tylko wtedy mam pewność że jest zrobione dobrze i rzetelnie , w końcu robi się ze swoim autem a nie cudzym . Miałem praktyke kiedyś w warsztacie mechaniki to wiem że chcąc nie chcąc nie da się zrobić wszystkiego na cacy bo :
1. by się nie zarobiło na opłaty w US nawet
2. kazdy chce mieć zrobione jak najtaniej a ktoś kto ma marne pojęcie o mechanice nawet nie zdaje sobie sprawy ile czasu i nerwów może zająć odkręcanie zapieczonej śruby
3. robi się nie ze swoim autem i nikt nie będzie się zbytnio bawił w "głaskanie"

Ogólnie jestem za tym żeby samemu robić sobie z autem , przynajmniej na ile można .
pozdrawiam

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Numer GG: 2116615
Borat pisze:
dodam jescze ze to zaklad zajmujacy sie jedynie mercami w lodzi...

a możesz zdradzić adres tego jakże wspaniałego warsztatu? <br>Dodano po 6 minutach.:<br>
Borat pisze:
sprawdzali ukl chlodzenia.

masz walniete jakieś chłodniczki, rury? moge Ci dac adres do faceta co to spawa wszystko: bloki, głowice, chłodnice, nietypowe stopy, daje na to gwarancje. Znam duzo ludzi korzystających z jego usług. Gośc godny polecenia!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

witaj BORAT to napisz mi gdzie mam nie jechac do mechanika od mietka w lodzi bo tez jestem z tego miasta:)

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Borat pisze:
z tego co sie orientuje to orginalne byly z blachy(?) a zamienniki sa z tworzywa. to tworzywo to zabezpieczy jedynie przed syfem wpadajacym w alternator itd a nie przed walniecami...

Osłona silnika to dobra rzecz, z racji że auto nisko stoi prawej częsci osłony silnika nie ma, pewnie gdzieś wyrwałem i jest nieraz problem że jak się wjedzie w jakąś niewygodną kałuże to woda chlapnie na odsłoniety kawałek rury wydechowej i paruje do środka, musze poszukać całej osłony :) Osłona to z tworzywa jest o ile mi wiadomo ;)

Obrazek

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00