MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 09, 2025 8:32 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

Witam
TReneR pisze:
Nie widzialem Twojego miksera ale kazde takie urzadzenie wsadzone w gardziej przeplywomierza ogranicza objetosc przeplywajacego powietrza

próby jakie przeprowadzałem z instalacjami gazowymi były różne nawet takie że zamiast miksera przed klapą spiętrzającą miałem zamontowaną zwykłą rurkę miedzianą kupioną w CASTO by wyeliminować mikser z wad auto pięknie chodziło i odpalało wcześniej miałem zamontowany czołg/bunkier i palił też dobrze i tyle samo skończyło się na wymianie na pierścieniowy/szczelinowy mikser i auto też pali tyle ile paliło a problem leżał jak się póżniej zorientowałem nie w mikserze tylko w reduktorze (też pływanka przy zakrętach) oczywiście gazownicy najchętniej by wymienili instalkę całą bo ta miała 6 lat! I co zrobiłem sam auto ostatnio miało wlaną benę 3 lata wstecz tak na próbę [szalone] .
Tak na marginesie wczoraj byłem na przeglądzie z moją drugą gwiazdką i miałem takie gały [totalszok] jak pan kazał mi odpalić na benie (przecież przez 2 lata nic do niej nie wlewałem oprócz lpg pompę zrobiłem gaźnik sobie regulowałem ale na lpg pompa nic nie podawała bo z pustego i Salomon...) i musiałem jechać na stację i wlać za 20 pln i na kontrolę [szalone]. Pan podpiął analizator i ...szok mówi wszystko w normie a ja myślałem że będę zaraz rozkręcał dyszę wolnych i regulował skład mieszanki na gazie też było cacy.
ja bym próbował z regulacją sztywności membramy a obroty typu 1200/min. wydają mi się troszkę wyskokie ja mam w swoich dużo, dużo niższe bo 1000 na ssaniu w gaźniku / 850 bez i odpowiednio na wtrysku 1100 zaraz po odpaleni na zimno i po paru chwilach schodzą na 800
pozdro

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Moj post w sprawie mieszacza nie mial nic wspolnego z problemem wolnych obrotow czy gasniecia na zakretach jeno z moca silnika na Pb ;-)

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł:
swój chłop

Powiem tak, po wszystkich ustawieniach, zmianach te troszke wysokie obroty mi nie przeszkadzają, w koncu ilez auto na nich pracuje. Co do róznicy w mocy
TReneR pisze:
Moj post w sprawie mieszacza nie mial nic wspolnego z problemem wolnych obrotow czy gasniecia na zakretach jeno z moca silnika na Pb

to powiem tak jezdze na gazie od niedawna i powiem ze naprawde przy dobrze zrobinej regulacji ja osobiscie nie czuje róznicy w mocy na benzynie przed i po instalacji LPG, co do gazu jest b. mała róznica.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00