MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 20, 2025 11:32 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

z latarka zajrzyj pod fotel i ciągnij wajchę w gorę. powinieneś widzieć wyraźnie, że element po obu stronach się unosi, a unieść powinien się tak, ze całkowicie wychodzi z tych zębów w szynie. Jak nie wyjdzie to możesz sobie pomór ręką, bo chodzi to ogólnie łatwo. popsikaj wd40 to na pewno się rozrusza, bo bez tego nie masz co probować jeśli nie chodzi w takim zakresie jak powinno. a co do skakania to sprecyzuje. Ten mechanizm o którym mówię to jakby równia pochyła, więc może nie jest to tyle skakanie co przesuwanie. usiądź na fotelu z uprzednio popsikanymi szynami wd40, wajcha w górę i staraj się fotel bujnąć w tył, w przód. Musisz to rozruszać. tylko pamiętaj. najpierw kontrola, czy uniesienie wajchy dostatecznie podnosi element trzymający fotel na szynie.

P.S.
jeśli uda Ci się ruszyć fotel w tej płaszczyźnie to uważaj, żeby nie przesunąć go za bardzo ku przodowi auta, bo może zjechać z szyn, a jego złożenie wtedy jest trochę problematyczne.

Pozdrawiam.

plus lpg:)

Tytuł:
swój chłop

WYWAZANIE KÓŁ I ZBIEZNOSC - ludzie podstawa...

a co do fotela to mam 200cm i w beczce nie zauważam problemów, ale naprawde dobrze i wygodnie mi tylko w 126 :))

Tytuł:
swój chłop

co do wyważenia kół to raczej odpada, na kierownicy absolutnie nie wyczuwam żadnych drgań, poprostu jak jade szybciej a zaczyna się objaw od jakichś 70km/h to on potrafi tak bez uprzedzenia i powodu zarzucić mi w bok i trzeba kierownica szybko reagować żęby go uspokoić, nie jest to może jeszcze tragedia ale wydaje mi sie że tego być nie powinno, a zbierzność raczej też odpada bo opony równo zdarte

ps. bo w beczce jest dużo wygodniej niż w 124 i 190 :)

W115 200D 74r - aktualnie dopieszczany

Tytuł:
swój chłop

Panowie wyszedł niezły banał :)
okazało się że poprzedni właściciel sprzedając mi auto zarzucił na przód dwie różne opony, różne bierzniki i mało tego różne rozmiary :evil:
jedna była 195/65 r15 a druga 185/65 r15, jedna łysa druga cąłkiem przyzwoita, zmieniłem te opony i prowadzi się dobrze choć 115stka to to nie jest :)
fotel opuściłem na maxa i siedze w miare dobrze, ale nie wiem jakby mógł sie tam zmieścić 2m człowiek :)

W115 200D 76r - sprzedałem

W201 200D 87r - sprzedałem - to jednak za małe auto i daleko mu do w115

W115 200D 74r - aktualnie dopieszczany

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00