MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 20, 2025 10:32 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

Ja walczyłem z zarządem dróg w Opolu (pośrednio z Wartą) i udało się. Sprawa dotyczyła wywrotki motocyklem na plamie oleju na skrzyżowaniu. Jak się okazało plama a raczej smuga miała prawie 3km!! Oczywiście była policja itp. Po około 9miesiącach udałow się wyrwać ponad 2500zł i mam otwartą furtkę do sądu jeśli zechce.
Ja uważam że należy walczyć i być upierdliwym. Państwo od nas wymaga wiele więc ja też wymagam od państwa.

Tytuł:
postmajtek

:-? masakra...
Obrazek

Tytuł:
postmajtek

no i mam trochę nowych wieści o zdrowiu Tapczana...Dzięki pomocy Kruszyna autko dostało miskę olejową :) (dzieńki jeszcze raz) ...postanowiłem że stan belki pokarze mojemu zaprzyjaźnionemu mechanikowi od zawieszenia...po dojechaniu do warsztatu na okazało się że jedna ze śrub trzymająca końcówkę drążka była ścięta i praktycznie nie trzymała się niczego...typuje że pękła przy uderzeniu i wypadła przy dojechaniu do mechanika bo przy instalacji miski jeszcze uszkodzenia nie widziałem... miałem kupę szczęścia że autko doholowałem i dojechałem do mechanika...w każdym razie stanęło na tym że zawieszenie trzeba zrobić...do wymiany poszły 2 końcówki drążka, górny prawy wahacz, amortyzatory no i ustawienie geometrii w aucie. Jazda próbna i autko ciągnie do lewej dość mocno...mechanik polecił jeszcze sprawdzenie opon i Tapczan dostał świeże oponki...No i miłe zaskoczenie...nic nie ciągnie autko prowadzi się jak przed crashem :) wygląda na to że podłużnice jednak nie pociągnięte są, 126 jednak konstrukcja solidna [zlosnik]
ale blizna pozostała i belką zająć się trzeba w najbliższej przyszłości...zrobiłem małe rozpoznanie finansowe i wymiana takiej belki to koszt blacharza 1600zł (wymiana+ława) +500zł wyciąganie silnika +koszt części
także prośba z mojej strony zwalniajcie mocno na przejazdach kolejowych bo o problem nie jest wcale trudno :-?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00