Perzu126 pisze:
Chłopaki jesli chodzi o osiągi to nie są one dla mnie priorytetem- jestem spokojnym kierowcą i nie przepadam za szybka jazdą. W trasie 120km/h to dla mnie maks. Priorytetowe dla mnie są przede wszystkim:
- nie korodujące nadwozie
- dobry stan techniczny i niezawodność
- auto musi byc dość praktyczne
-wyposażenie nie musi byc bogate, aczkolwiek klima mile widziana
No i wiadomo- zuzycie paliwa
Jestem w stanie wydac na takie auto 15- 16tys zl. Ale jak do takiego w124 bedzie miala sie C klasa za podobne pieniadze? Jakość, niezawodnośc, komfort?
za tyle to kup budyniowego okulara z niemieckiej taksówki, lub pozycz jakieś 4tys i kup W210 w dieslu z początku produkcji, np 2,9 turbo diesel w dobrym stanie.
Nie pakuj się w W201 - odpuśc i zapomnij raz na zawsze... chyba że lubisz ocierać ręką o drzwi kręcąc kierownica, a praktyczne jest bardzo - szczególnie miejsce na nogi z tyłu. W124 jest juz na styk, chociaż szkoda że nie jest te kilka cm szersze.
A W124 czy S124 w dobrym stanie ( el szyby przód, klima, szyber, szeroka listwa '91r + pełna dokumentacja od poprzedniego właściciela - poprostu standard) to kwestia 6tys zł, a w dieslu max 7tys i to już w polotach + opłaty. Samochody za ponad 10tys zł sobie odpuść, po co wydawac tyle kasy za odpicowany samochód, dodatkowo przeciez jeśli samochód sprowadzony to "importer" też chce zarobić.
ale każdy kupuje to co mu się podoba

- dzięki temu jest ciekawie

wcale nie jest tak latwo znalezc za 6-7 tysi jakiegos godnego 124 w dieslu ja juz 3 miesiac szukam i nic ciekawego jak dotad nie widzialem w tych pieniadzach a tez wicej nie chce wydac na samochod... lipa :/:/