peeteer pisze:
Człowiek mówił że tak już jest w tym wydaniu, ale ja nigdy w mercach takich spraw nie miałem.
No ja mam 2,2 Automat i ani skrzynia ani most nie hałasuje (i przy takim deklarowanym przebiegu nie powinna - no chyba że gość doszedł do wniosku, iż jest niezniszczalna i nie wymieniał w niej oleju).
Cytuj:
napisać na co zwrócić uwagę przy tych silnikach i skrzyniach biegów.
Dużej różnicy między swoim a 2,2 nie zobaczysz - przecież to jest jedynie 14 KM więcej. Zwróć uwagę na nieszczelności, wycieki, prawidłowe działanie przełączania biegów (czy się nie ślizgają). Sprawdź też czy kick down działa poprawnie
Cytuj:
Czy wybrali byście manual czy automat?
Teraz tylko automat
Cytuj:
Czy ktoś ma gaz w kole zapasowym bo ja mam w podłodze i jest to średnie rozwiązanie.
Ja będę miał w kole - butla 53 litry. Zawsze można przerobić
Cytuj:
Czy przy instalacji LPG też wszystko trzeba wymieniać(przewody świece itp)Zawsze tak robiłem ale to kloejne 800zł.Przy 102 był to obowiązek ale opłacało się bo nie mam nijmniejszych problemów i w 124 i w "beczce".
Przydałoby się wymienić wszystko. Ja ograniczyłem się jedynie do wymiany świeczek. Kable z czasem też trzeba będzie wymienić. Nie wiem skąd ci wyszło dodatkowe 800 zł ? Kable to wydatek 350 zł (beru), świece dostaniesz za 7-10 zł / szt. W R6 (2,8/3,2) kabelki są droższe