MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn sie 11, 2025 1:46 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

też miałęm jakieś elementy bosha... ooo chociazby wycieraczkę ostatnio... kupiłem następną też bosha i też kupa... i nie na allegro...

W124 E250D 93
W124 230E 85 LPG ex
W201 200E 85 LPG ex
W123 200D 79 ex

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

To już zaczyna być problem w skali ogólnej.
Ja ewidentnych bubli mogę zrobić listę długą - chooćby ostatnio dwie nagrzewnice BEHR, napinacz paska Febi i Ruville. Dwie podstawy wiskozy zwracałem ze względu na widoczne pęknięcie odlewu, trzy termostaty wahlera, które temperaturę trzymały tylko na nadruku - a do tego za mało się uchylały. Te części projektowano zakładając pewną staranno
ść i jakość których nie ma - no chyba, że leżaki magazynowe albo jakaś specjalna selekcja dla ASO.

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Mirmur pisze:
No tak, ale co teraz jest polskie? No może oprócz kaszanki. Tanie i tym samym słabej jakości części i podzespoły nie są wymysłem handlowców. To społeczeństwo domaga się i zawzięcie szuka tanich góxxxxych produktów. Handel się tylko przystosowuje do sytuacji na rynku zbytu.

Potwierdzam, w mojej okolicy jeszcze kilka lat temu części dobrych firm były w sklepach praktycznie od ręki. Teraz jak chcę dobre, to jakieś 3/4 części muszę zamawiać, bo szkoda mi roboty przy wymianie na montowanie tego g****, które jest dostępne od ręki. :evil:

I nie mówię tu tylko o W126, które jest dosyć specyficznym autem, jeśli chodzi o dostępność części, ale o zwykłych, codziennie spotykanych na ulicy samochodach.

Straszna choroba. Ludzie patrzą na litery i słyszą różne głosy w głowach.
A Ty i tak powiesz, że czytają forum...

Tytuł:
Klubowicz

Chuck Norris pisze:
ale skoro nawet bosh robi manianę to jakiego producenta szukać?...

Robia dobre swiece zarowe, tylko kup orginal, a nie podrobe, bo ta 2 nie jest produkcji boscha ;) <br>Dodano po 7 minutach.:<br>
ukaniu pisze:
chooćby ostatnio dwie nagrzewnice BEHR

To mogly byc lezaki magazynowe. Ja wymienilem 3 lata temu nagrzewnice na Behra kupiona w Polcarze i smiga do dzisiaj. Moze te Twoje mialy 3 lata + to co moja, bo przyjechaly w 1 kontenerze, a nie jest to pewnie towar mocno chodliwy. Przy wymianie nagrzewnicy w w201 mozna dostac krecka, wszedzie ciasno i malo miejsca, w w124 to bajka.

2 sprawa, to czesci nieorginalne, czyli podroby, sporo ich wystepuje, a jakosc wiadomo, ze do bani. Sa produkty masowo podrabiane jak swiece zarowe. Kiedys skusilem sie na takiego Boscha na allegro. Przyszedl bez opakowania, kosztowal nieduze pieniadze i nie wytrzymal 1 zimy, pozniej kupowanie w normalnym sklepie nie sprawialy zadnych problemow. Problem jest w tym, ze wyglad zewnetrzy jest prawie taki sam, moze sa szczegoly, po ktorych mozna poznac, ale ich nie znam.

Tytuł:
wiarus senior

no właśnie!!! i po czym poznać oryginał? cena nie zawsze sugeruje oryginału... mozna sprzedać też podróbę za cene oryginału i tak tez sie dzieje... czyzby po klamoty czeba było jechać do DE?

---------------------------------------------------------

S210 E290 TDT 97

W124 E250D 93

W124 230E 85 LPG ex

W201 200E 85 LPG ex

W123 200D 79 ex

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00