Sebian pisze:
Dlaczego niby na długo nie pomogą? Jakoś nie rozumiem Cię
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Nie jest to uszczelnienie w sensie dolewania jakiegoś wynalazku czy specyfiku, tylko wymiana uszczelek, oringów, simmeringów itp.
Simmeringi chodza na walkach, w ktorych w miejscu styku tworzy sie wyzlobienie. Wiekszosc simmeringow naprawczych jest co prawda przesunieta i powinno byc lepiej. Pouszczelniasz wszystko podniesie sie cisnienie i pusci cos w innym miejscu (Sebian co by nie mowic o eminecji ma juz troche km). Pisze tak, bo wiem co u mnie sie dzialo, o pompie wtryskowej juz nie wspomne, bo po wymianie uszczelnien sekcji i ustawieniu jej, bylo troche niby lepiej, po poprawce poszla do wymiany. A gosc ktory to robil mowil, ze sekcje juz sa bardzo slabe (i byly, bo po wymienie pompy zrobilo sie sporo ciszej), tylko ten sam gosc przed wymiana uszczelnien mowil, ze pompa jest jak dzwon. Dlatego od pewnego czasu podchodze do tych spraw, ze jesli nie cieknie, a sie poci to nie ruszam, bo moze byc gorzej.
Sebian pisze:
Jeśli zmieniłbym auto, to na pewno na W124 z wąską listwą (max '88). .
Powinienes znalezc w tej cenie cos niezlego. Te w124, o ktorym pisalem bylo w naprawde super stanie. Mialem spory orzech do zgryzienia wybierajac w201, ale na korzysc w201 przewazyly inne sprawy. Co do wyposazenia trudno nie latwo jest znalezc dobrze wyposazone w124 w dobrej cenie. Moze inaczej wyposazenie, albo przebieg i stan, cos za cos
Sebian pisze:
Z drugiej strony czuję jakiś sentyment do Szarej Eminencji, znam to auto, 2 razy stanąłem na podium, no i trochę w nie wsadziłem kasy. Rozmawiałem już z kilkoma osobami i usłyszałem: możesz równie dobrze trafić na jakiś "dziwny" egzemplarz. Faktycznie, jeśli wyremontuję SE, to będę pewny tego, co mam. Niezła jazda emocjonalna
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Co Wy na to?
Znam to i dlatego zostala 240D w domu:) Co do dziwnego egzemplarz to bym sie nie obawial, bo w de jesli poszukasz to znajdziesz bardzo dobry. Zdarzaja sie dziwne (jak szukalem to sporo ich widzialem), ale wiekszosc sprzedawana przez cudzoziemcow i kolorowych - te bym z daleka omijal. Mimo waznego TUV zostawiaja olej pod soba itd. Wracajac do remontow, nie zakladaj, ze dalej nie bedziesz pakowal kasy, bo to blegne zalozenie
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)