Wika pisze:
W140 w z silnikiem diesla ( nie ważne czy 3,5 150 KM czy 3,0 177 KM ) nie jest autem do ścigania się .
Tu chodzi o komfort jazdy oraz bezpieczeństwo . Tak to znajduję .
Zgadza sie. Ale ja uwazam, ze jak juz ktos ma chrapke na S-klase, to powinna to byc zabawka i bezpieczna, i komfortowa, i szybka
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Po prostu S-klasa w kazdym aspekcie.
Nie bedzie mi tu zaden plastyk probowal podskakiwac.. a z 140 w dieslu moze spokojnie to robic
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Cytuj:
Pojawiły się opinie o awaryjności głowicy w 350 TD . Zgadzam się - po przejechaniu 500 tys.km padła w ojca aucie głowica .
Ale czy po takim przebiegu nie miała prawa ?
Osobiscie znam 3 w140 350td, ktore zaliczyly pad glowicy przy znacznie mniejszym przebiegu.. jeden nieco ponad 200kkm, drugi ponad 300kkm, trzeciego nie pamietam..
Cytuj:
A ogólnie uważam , że mercedes produkuje dobre auta tylko ma kiepski serwis . Bynajmniej w Polsce .
MB produkowal dobre auta.. to juz historia, niestety.
Ogolnie odnosnie w140 to mozna stwierdzic, ze auto na pewno jest bezpieczne i wygodne. I na pewno jest drogie w utrzymaniu, bo np. zawieszenie jest juz nowoczesne (wielodrazkowy tyl etc.), auto ma w sobie mnostwo elektroniki (np. w tym 420se co mu M119 poszlo do nieba niedlugo po zrobieniu porzadku z silnikiem zdechlo sterowanie klimatyzacja, klapami od nawiewow dokladnie.. popalilo sie, ogladalem na wlasne oczy - koszt: jakos pod 3k zl netto). Mozna tak wymieniac dalej.. i dlatego uwazam, ze w126 jest lepszym rozwiazaniem/wyborem.
Zas w140 mi sie podoba; jesli z zewnatrz nie do konca, to srodkiem jestem zachwycony
![[cool]](./images/smilies/cool.gif)