kane pisze:
Sebian pisze:
[, ale przy starcie ze świateł wymiękają.
oj Sebien Sebien że nie udało się nam spotkac jak byłem wtedy w Wawce imprezką brachola (pisałem do Ciebie ale misiek mi zdjeął posta)- tobys zobaczył co to start ze świateł.Ale nic to kukaj na skrzynke bedę tuż przed świętami dam znac to sie spikniemy i wtedy zobaczysz czad.
Opisywałem tylko możliwości Smarta, a nie wyrażałem swoich chęci do durnych szaleństw. Mnie to nie rusza, ani nie kręci, zatem poszukaj innej publiczności. Poza tym Sebian, a nie Sebien. Co do samego czadu, to służę rurą wydechową Eminencji - zapewnia niezapomniane doznania "atmosferyczne"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wróćmy zatem do tematu remontu Szarej Eminencji. Oto zdjęcia z placu boju:
1. Eminencja na stanowisku:
2. Po zdjęciu głowicy nic nie wskazywało na to, że dół też jest do roboty:
3. Zestaw naprawczy głowicy 250D (dziś wiem, że uszczelka tylko będzie inna):
4. Nowa chłodnica (jak komplet, to komplet):
Potem podniesiono tłoki, żeby sprawdzić stan dołu silnika. Wał do szlifu, tłoki popękane, panewki w stanie tragicznym. Otrzymałem telefon, z którego najbardziej zapamiętałem głównie liczby. Klamka zapadła w dniu wczorajszym i będzie nowe serce, czyli 250D 2.9. Ten motor czekał na mnie dosyć długo - pierwsza ofertę otrzymałem 2-3 lata temu.
5. Wyjęcie towaru spod lady
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
:
6. Zerwanie banderoli i druga ofiara scyzoryka EV by Leatherman (micra)
7. Nowe serce
![[serce]](./images/smilies/serce.gif)
:
Tymczasem pod maską odstawionej na bok Eminencji powiało pustką:
... a stary silnik wylądował w "dupie":
Auto wróci do mnie na początku grudnia, tj. pod koniec przyszłego lub na początku kolejnego tygodnia. W zasadzie jako pierwszy właściciel rozpocznę udowadnianie, że OM602 dużo może
Tymczasem nadal pomykam Smartem. Wiecie, co to znaczy zaparkować auto 5-metrowe auto na zatłoczonym osiedlu? W przypadku Smarta nie ma tego problemu:
Oprócz powolnego ogrzewania wnętrza i wysokiej ceny zakupu tego brzdąca nie znajduję innych wad. To naprawdę udane autko miejskie
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)