MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 14, 2025 1:38 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 515 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

homer Ja popieram twój pomysł w 100% - może niektórzy nie uwierzą ale im więcej mocy i momentu tym BYWA bezpieczniej szczególnie na naszych drogach. A i każdy pomysł nietypowy mi się podoba i nie mam w swoim słowniku stwierdzenia "za duży" silnik [zlosnik]

chwal się proszę jak postępy prac

Tytuł:
swój chłop

Cieszę się że pojawiła się bratnia dusza na tym forum tą sytuacje o której wspominasz często widziałem na drogach jak ktos w połowie wyprzedzania stwierdził ze nie da rady ,nigdy to nie wyglądało dobrze, od jutra nowy tydzien i nowe fakty się wyłonia dla mnie ,mam czesci i czas praca bedzie wrała, wczoraj mnie sytuacja zadziwiła jak stwierdziłem po pomiarach że 300-ska jest niższa 2-3cm dla mnie to jeszcze lepiej zbieram materiały(fotki) ale jak narazie nie wiem jak je wstawic pozdrawiam...

Tytuł:
wiarus junior

homer pisze:
w odróżniemiu postaram sie byc miły znawco mercedesów , przepisów,kultury i normalnosci niech bóg ma w opiece tego co bedzie chciał coś ulepszyc przed tobą w tym tuningowców 300TD ZAWSZE !!!!współpracował z automatem szczerze nie zauważyłem tego np w G-klasa http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=484530129 czy mercedes Unimoc (jakie sprzęgło obsłuży taki moment obrotowy) czyli 330Nm/1600-3000obr/min 177KM a sprinter to auto uzytkowe a nie wyscigówka no tak- wiec mercedes upadł na głowę? bo wypuscił nowego sprintera 3-litrowego V-6 400Nm/1600-2600obr/min 184KM w skrzyni manualnej ciekawe jakie TAM sprzęgło obsługuje ten moment (odp- to nie mógł zrobic człowiek) Przy okazji pozdrawiam fanów jazdy normalnej 90km i 120km/godz a wiecie że do tego najlepiej nadaje się Trabant,lecisz normalnie a zarazem na maxa i bezpiecznie i posłuchania CB-radia jak to nikomu nie przeszkadzają korki tym bardziej paru godzinne. I przepraszam bardzo następnego-ja naprawdę nie wiedziałem że przecietny kowalski w tym i (ty) robi 100tyś rocznie

Akurat ta G jest w automacie, więc nie rozumię o co pijesz. [zlosnik]
Poza tym, jeśli już wkraczamy do UNIMO(c)GA to jest to auto ciężarowe, a auta ciężarowe w większości mają dużo wyższe momenty obrotowe i skrzynie MANUALNE i sprzęgła wielkości 20" koła :lol:
Co do jazdy szybszej niż 90km/h po Niemczech z lawetą, to chciałbym się z Tobą przejechać kilka razy i zobaczyć ile masz eur w kieszeni na mandaty [szalone]
Nie porównuj nowego ze starym, bo tak to można by było zrobić porównanie W201 i W204, ciekawe co byś tym uzyskał.
Wszystkie nowe ciężarowe sprintery, nawet te najmocniejsze mają kaganiec na 160km/h, ciekawe dlaczego???
Pewnie inżynierowie z MB pomyśleli, że będą nimi jeździć jakieś mądrale, którym zaiskrzy w łebku "dwiesta" na liczniku...
[zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
100k km rocznie to jak najbardziej realny przebieg na dostawczaka.
Autotransportery u mnie w mieście potrafią robić 200k km rocznie.

W124 300CE 91' - sprzedam
W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'
W212 E250 bluetec 4 Matic 15'
http://www.mateofhu.pl
http://www.wydruk.info

Tytuł:
swój chłop

moj temat dotyczy śilnika mniejsza już w jakim aucie (osobowy,cieżarowy) ale jest. G-Klasa w automacie to rzadkosc pomysl?to terenówka? Dlaczego nie można by było porównać starego sprintera z nowym (jesli cie dobrze rozumiem ze o to ci chodz) przecież juz bardziej nawed z nazwy podobny nie moze byc, nie wspominając ze nowy ma spewnoscią duzo podsespolów z starszego brata jakieś łożyska tarcze itp (ale to tylko moje przepuszczenia) faktem pozostaje to ze jest sprzęgło w sprinterze nawed na mocniejszym momecie obrotowym.A to ze autko po przeróbkach wyciągło by dużo to nie znaczy ze ja tak jezdzę -ale jak cos to zapraszam na jazdę do niemiec- gratis? OK nie chce sie sprzeczac kto ma racje ja na forum szukam sojuszników,przyjaciół jakiejs rady gdy jest ni potrzebna lub opinię ja w zyciu ludzia pomagam i na to liczyłem na forum narazie pa [zlosnik]

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

homer pisze:
G-Klasa w automacie to rzadkosc pomysl?

W 300 turbo nie było manuali, a o to się spierałeś.
Nawet sam jako przykład dałeś linka do G z automatem [zlosnik]

Powodzenia w pracach [oczko]

Tytuł:
swój chłop

jak znajde to ci przedstawię ze były te silniki montowane nie tylko w manualu a tu masz 3-litrówki w manualu w nowym sprinterze http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Samoc ... 16244.html nara

Tytuł:
wiarus junior

homer pisze:
jak znajde to ci przedstawię ze były te silniki montowane nie tylko w manualu a tu masz 3-litrówki w manualu w nowym sprinterze http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Samoc ... 16244.html nara

To szukaj.
Poza tym cytując:
"Pod względem bezpieczeństwa Sprinter wyposażony został w poduszkę powietrzną kierowcy, system stabilizacji toru jazdy Adaptive ESP, układ hamulcowy wyposażony w układy ABS, ASR i EBV oraz asystent hamowania (BAS)"
Ciekawe, co z tego masz w swoim autku [zlosnik]

W124 300CE 91' - sprzedam
W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'
W212 E250 bluetec 4 Matic 15'
http://www.mateofhu.pl
http://www.wydruk.info

Tytuł:
swój chłop

nie rozumiem? kogo ty cytujesz? mnie? nie mam nowego sprintera wiec nie mam tych wszystkich bajerów prócz ABS ASR a poduszke mam w przedziale pasażerskim w sypialni nawet dwie [totalszok] ,poduszkę kierowcy nie mam i nie chcę miec- jak zginąc to z honorem [zlosnik] jak prowadzę auto to liczę tylko na siebie a nie na systemy 8) parę lat temu nie było takich rzeczy a ludzie też jeżdzili. To kierowca ma kierownicę w rękach więc wydaje mi się ze te systemy bez niego nie zrobiłyby wiele lub nic. Mam BMW wyposażone w te bajery a nawet więcej, ale szczerze mówiąc muszę cos specjalnie zasymulowac jakies gwałtowne hamowanie, ruszanie z kopyta szybka jazda w zakrętach, zeby wiedziec ze to mam i że to działa. :roll:

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

homer pisze:
nie rozumiem? kogo ty cytujesz? mnie? nie mam nowego sprintera wiec nie mam tych wszystkich bajerów prócz ABS ASR a poduszke mam w przedziale pasażerskim w sypialni nawet dwie [totalszok] ,poduszkę kierowcy nie mam i nie chcę miec- jak zginąc to z honorem [zlosnik] jak prowadzę auto to liczę tylko na siebie a nie na systemy 8) parę lat temu nie było takich rzeczy a ludzie też jeżdzili. To kierowca ma kierownicę w rękach więc wydaje mi się ze te systemy bez niego nie zrobiłyby wiele lub nic. Mam BMW wyposażone w te bajery a nawet więcej, ale szczerze mówiąc muszę cos specjalnie zasymulowac jakies gwałtowne hamowanie, ruszanie z kopyta szybka jazda w zakrętach, zeby wiedziec ze to mam i że to działa. :roll:

Świetnie, to kup sobie Trabanta-tam takich udogodnień nie masz jeśli CI to niepotrzebne.
Pomyśl zanim coś napiszesz ok?.

Tytuł:
wiarus senior

Panowie ale się zgodnie przyje.... przepraszam przyczepiliście, kolega chce zrobić ciekawy swap a Wy zamiast podejść do sprawy czysto technicznie, to robicie nagonkę jak na kogoś kto chce wstawić do pagody silnik 1,6D z VW golfa I i biadolicie o "moralności".
mi chodzi po głowie zakup G i jakiś swap do tego ale aż boję się zapytać bo może to być niemoralne... :-?

Tytuł:
swój chłop

no własnie, nagonka to dobre słowo a niech się wyżywają mnie to dynda
Pomyśl zanim coś napiszesz nie wiem- skąd on się urwał tu już wszystkich mozna spotkac?

Tytuł:
wiarus senior

może kolega Kali sprzątnie wątek z niepotrzebnych postów i zostańmy przy temacie bo zajebiście jestem ciekaw ile trzeba przerabiać w aucie żeby to śmigało. A od czasu jak Kruszyn sprzedał Kijka nie ma tu tematu wiecznej walki z materią [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
Panowie ale się zgodnie przyje.... przepraszam przyczepiliście, kolega chce zrobić ciekawy swap a Wy zamiast podejść do sprawy czysto technicznie, to robicie nagonkę jak na kogoś kto chce wstawić do pagody silnik 1,6D z VW golfa I i biadolicie o "moralności".

Tu nie chodzi o to czy wsadzisz do mercedes silnik z warczyburga czy malucha tylko o stan psychiczny pana hmoera.

Tytuł:
wiarus senior

FreQ ale szansa że ów sprite ruszy z miejsca jest naprawdę niewielka, a wyzwanie i problemy techniczne są dla odmiany WIELKIE. wiem że w tym kraju mechanicy mają potencjał więc warto to potwierdzić lub zaprzeczyć czy to zagada.

Tytuł:
swój chłop

Jezu już przejmują sie moim zdrowiem -dziękuję. Panowie mam nadzięję ze aż tak sie o mnie nie martwicie, bo nie bedziecie mogli w nocy spac
Pytanie do tych normalnych -jak wstawia sie te fotki -wiecie stan psychiczny.Nie kumam <br>Dodano po 11 minutach.:<br> Sokol -czekaj powiedz mi - czemu masz wątpliwosc czy ruszy z miejsca -już zniosę wszystko tak że wal pan smiało pies szczepiony [zlosnik] Nie wiem czy wspomniałem na dzien dzisiejszy nie wymieniam mostu czy skrzyni tylko sam silnik, bo poczatkowo miałem zamiar most zmienic, ale wiesz finanse!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 222 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 515 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00