homer pisze:
w odróżniemiu postaram sie byc miły znawco mercedesów , przepisów,kultury i normalnosci niech bóg ma w opiece tego co bedzie chciał coś ulepszyc przed tobą w tym tuningowców 300TD ZAWSZE !!!!współpracował z automatem szczerze nie zauważyłem tego np w G-klasa
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=484530129 czy mercedes Unimoc (jakie sprzęgło obsłuży taki moment obrotowy) czyli 330Nm/1600-3000obr/min 177KM a sprinter to auto uzytkowe a nie wyscigówka no tak- wiec mercedes upadł na głowę? bo wypuscił nowego sprintera 3-litrowego V-6 400Nm/1600-2600obr/min 184KM w skrzyni manualnej ciekawe jakie TAM sprzęgło obsługuje ten moment (odp- to nie mógł zrobic człowiek) Przy okazji pozdrawiam fanów jazdy normalnej 90km i 120km/godz a wiecie że do tego najlepiej nadaje się Trabant,lecisz normalnie a zarazem na maxa i bezpiecznie i posłuchania CB-radia jak to nikomu nie przeszkadzają korki tym bardziej paru godzinne. I przepraszam bardzo następnego-ja naprawdę nie wiedziałem że przecietny kowalski w tym i (ty) robi 100tyś rocznie
Akurat ta G jest w automacie, więc nie rozumię o co pijesz.
Poza tym, jeśli już wkraczamy do UNIMO(c)GA to jest to auto ciężarowe, a auta ciężarowe w większości mają dużo wyższe momenty obrotowe i skrzynie MANUALNE i sprzęgła wielkości 20" koła
Co do jazdy szybszej niż 90km/h po Niemczech z lawetą, to chciałbym się z Tobą przejechać kilka razy i zobaczyć ile masz eur w kieszeni na mandaty
Nie porównuj nowego ze starym, bo tak to można by było zrobić porównanie W201 i W204, ciekawe co byś tym uzyskał.
Wszystkie nowe ciężarowe sprintery, nawet te najmocniejsze mają kaganiec na 160km/h, ciekawe dlaczego???
Pewnie inżynierowie z MB pomyśleli, że będą nimi jeździć jakieś mądrale, którym zaiskrzy w łebku "dwiesta" na liczniku...
100k km rocznie to jak najbardziej realny przebieg na dostawczaka.
Autotransportery u mnie w mieście potrafią robić 200k km rocznie.