MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 25, 2025 4:03 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 68 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
kruszyn pisze:
temp podskakuje na kresce pomiedzy 80 a 120
Jest dobrze - nie kombinuj bo nastepne auto popsujesz :P. O temperaturze bylo juz kilka razy --> KLIK

'71 250 CE, angol

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 8478669
kruszyn pisze:
auto stojac w koreczkach itd podgrzewa sie i temp podskakuje na kresce pomiedzy 80 a 120.

Miałem podobnie, wymieniłem czujnik wł. went. i jest gitara, temp. utrzymuje się 80-90 stopni cały czas.

-----------------------------
W140 500SEL '93 USA - ex
C124 230CE, S210 E290TD, C208 CLK200, S124 E220-ex

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

znowu was czyms zabije :P
wsadzilem do coupetki ksenonki.... :P dzisiaj byl I test i ...... pula mi opadla ... i jak ktos powie ze to fe i wiocha czy cos w tym rodzaju to chyba nie mial takich swiatel w aucie i nie bardzo wie co pisze :)
Dodam ze pojechalem na stacje diagnostyczna i diagnosta ustawil mi je sprawdzajac przy okazji czy nie bede oslepial innych jakims miernikiem przy urzadzeniu do ustawiania swiatel, po czym wydal pozytywna opinie :) jedyne do czego mogl sie przyczepic do ciut mniejszy kont przy ,,zagieciu,, swiatla :)
Rewelacja polecam szczegolnie w bi xenonie chociaz nie wiem czy jest sens bo majac regulacje swiatla gora dol dlugie sa zbyteczne... :) (lampa pozostala orginalna) czas montazu 15min i jeszcze dodam ze zarowki tungsram crystal white czy jakis tak 100/80 wygladaja przy tym jak swieczka przy 100W zarowkce :P :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

A masz w tej swojej tuning-furze wycieraczki reflektorow? Bo jak nie to nie wiem jak zalatwiles te pozytywna opinie...

'71 250 CE, angol

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

kielbik pisze:
A masz w tej swojej tuning-furze wycieraczki reflektorow? Bo jak nie to nie wiem jak zalatwiles te pozytywna opinie...

heh to zadna tuning-fura ... a i nie wkladalem soczewek czy nie zmienialem szkla na gladkie ( bo chyba wtedy wymagane sa spryskiwacze) A na diagnostyke pojechalem ustawic tak zeby nie oslepiac i nie przeszkadzac tym z naprzeciwka :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Tak... kruszyn ma maskę z za dużym nosem, która zasłania p-mgielne...

Nie wiem, chyba dopiero jak umrze ostatni taki patafian - diagnosta, to skończy się ten burdel na kółkach. Piszę o wszystkim, co mozna sobie przykręcić do auta bez żadnego ale.

Diagnosta, to chyba cmoknał jedynie z zachwytu, bo żadnej opinii , oprócz corocznej pieczątki wystawiać nie musi.

Dobrze, że to tylko plastic-car, bo w przypadku modelu niżej, złożyłbym pozew do sądu o pozbawienie władzy rodzicielskiej nad Synkiem. Spadam do Klasyków zanim zlecą się inni cmokacze i będą cmokać: cmok, cmok, cmok... :lol:

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Musi, bo po przerobkach niezatwierdzonych przez organy do tego uprawnione (w tym przypadku stacje kontroli pojazdow) samochod traci homologacje. kruszyn, ciekawe czy ta sztuka bedzie udawala Ci sie co roku podczas przegladu. Mlodzi diagnosci w Polsce coraz lepiej wyszkoleni a stara gwardia sie wykrusza. Moze niech sie M4E wypowie...
kruszyn pisze:
a i nie wkladalem soczewek czy nie zmienialem szkla na gladkie ( bo chyba wtedy wymagane sa spryskiwacze)
Urzadzenie czyszczace reflektory wymagane jest w kazdym samochodze wyposazonym w ksenony poniewaz woda i zanieczyszczenia powoduja, ze takie swiatlo bardzo mocno sie rozprasza i powoduje oslepianie kierowcow jadacych z naprzeciwka. Z tego samego powodu stosuje sie gladkie szkla i uklady zyroskopowe poziomujace zrodlo swiatla. Wycieraczki zastapione zostaly wysokocisnieniowymi spryskiwaczami poniewaz rysuja zewnetrzne powierzchnie szkiel reflektorow, ktore dzis wykonywane sa prawie wylacznie z tworzyw sztucznych (z uwagi na ochrone przez ostrymi kawalkami w przypadku potracenia przechodnia). Niech mnie ktos poprawi jezeli sie myle ale zdaje sie, ze twoje reflektory nie spelniaja ani jednego z w/w kryteriow. Wiec twoja tuning-fura ze swoimi zajebistymi ksenonami bedzie oslepiala kierowcow z naprzeciwka, czy ci sie to podoba czy nie. A przekonasz sie o tym juz pierwszego wieczoru spedzonego na trasie. Mam nadzieje, ze pierwszym oslepionym przez ciebie kierowca bedzie ten duren diagnosta co ci wystawil pozytywna opinie zamiast zabrac dowod rejestracyjny i podrzec go na strzepy...
kruszyn pisze:
kont przy ,,zagieciu,, swiatla
...w reflektorach ksenonowych. No nie moge...

'71 250 CE, angol

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Kielbik, Twoje wywody i tak nic nie pomogą przy tym pacjencie , szkoda czasu na dyskusje [oczko]

EX W201E20'86; W124E26'90; W116E28'79; C123E28'81; C126E56'90; C126E56'87; R107E28'78; W126E42'90; R107E50'84; R107E50'88;R129E50'98

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Gleboko wierze w to, ze kruszyn chcial poprawic sobie poprostu komfort widzenia i nie bylo jego intencja wq... wspoluzytkownikow drogi (skadinad potrafie to zrozumiec bo 124 nie ma chyba najlepszych reflektorow - w przeciwienstwie do foteli :)). W sumie to nie jego wina ale tego palanta co mu reflektory stjuningowal (jego tez rozumiem bo chlop chce z czegos zyc i pewnie zadko miewa rozterki dot. oslepianych kierowcow) oraz glaba diagnosty, ktory od tego wlasnie jest, zeby studzic zapedy takich kruszynow oraz tworczosc przerabiaczy roznych podzaspolow i mechanizmow.

Pisze to wszystko nie dlatego, ze licze, ze kruszyn sie skruszy i jutro pobiegnie zakupic uzywki w dobrym stanie i jeszcze tego samego dnia je zamontuje aby wieczorem nikomu juz nie bruzdzic na drodze. Pisze to, bo forum czytaja rozni ludzie, ktorzy czesto nie maja pojecia dlaczego ustawodawca wymyslil sobie ze do ksenonow musza byc spryskiwacze i cala reszta dupereli, o ktorych powyzej i to ich powstrzyma od zwiekszania swojego komfortu kosztem innych.

P.S.

Ksenony nawet w samochodach fabrycznie w nie wyposazonych oslepiaja wiec to nad czym sie rozwodze nie jest wcale zwyklym czepianiem sie.

'71 250 CE, angol

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

dobra poddaje sie zakrakali mnie :(:( zwyzywali od pacjentow itd.... pojezdze troche i zobacze jezeli okaze sie ze rzeczywiscie tak przeszkadzam na drodze i oslepiam lub zaczepi mnie policja obiecuje ze sprzedam caly ten majdan i bedzie po sprawie ... i nie chodzi mi o jakies tjuuuningowanie samochodu po prostu chcialem poprawic sobie troche komfort jazdy i zamiast pchac sie w dobre zarowki za 50zl ktore niestety spalaja sie w czestotliwosci 2 kpl w roku kupilem to ... no ale ... :) <br>Dodano po 3 godzinach. 14 minutach.:<br>
georem pisze:
Kielbik, Twoje wywody i tak nic nie pomogą przy tym pacjencie , szkoda czasu na dyskusje [oczko]

Krytyka nawet zlosliwa ale poparta konkretami jak w przypadku Klebika zdecydowanie tak :) ale puste gadanie jak wyzej powoduje tylko nerwowosc.....

a ja swoja droga powstrzymam sie juz od pisania czegolowkiek o swoim samochodzie bo widze ze jest sola w oku ,,tradycjonalistow,, i troche mnie juz zniechecilo to ciagle tyranie tylko dla tego ze mam inne podejscie do samochodu jak trzymanie go w 100% orginale mimo ze do zabytku to mu zdecydowanie duuuzo brakuje i jak stwierdzil me:how to tylko plastik :)

ex 126 280se Kijek
ex 115 220d

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
W124 230CE 89r Synek

Kruszyn, ale Cię wzięło, chciałbym zobaczyć Twóją minę jak wsiadasz za kierownicę swojego CE, czy wygląda tak samo jak moja :), a tradycjonalistami się nie przejmuj, zazdroszczą, bo sami by tak chcieli. [zlosnik] .
Ja w swojej wymieniłem kieruny na żółte, bo mi się bardziej podobają, ale białe zostawiłem w piwniczce, bo tak sobie patrzyłem i wcale głupio z nimi nie wygląda. Jak mi się znudzą żółte to sobie zmienię na białe, akurat w 124 zajmuje to 30 sekund na stronę, znaczy mogę sobie kilka razy dziennie zmieniać. [zlosnik]

Chciałbym zobaczyć auta tych tradycjonalistów z białymi barankami na siedzeniach i naklejkami "sony" czy innymi, płytą CD na lusterku, czy neonem na podwoziu. Xenony przy tym to pestka.

kruszyn pisze:
a ja swoja droga powstrzymam sie juz od pisania czegolowkiek o swoim samochodzie

Pisz bracie, chwal się, niech inni zazdroszczą, przecież to auto sprawia Ci naprawdę wiele radości, a więc dziel się nią z innymi, nie przestawaj :)

Ostatnio dokonałem pomiaru spalania. Jazda po mieście, no cóż dość ostra, jak na qp przystało, kilka wyścigów z audi, VW i oczywiście BMW, no i wyszło 13,9 l/100 km

http://www.beczkolandia.pl
http://www.kali-tramp.pl

Tytuł:
wiarus junior

kielbik pisze:
skadinad potrafie to zrozumiec bo 124 nie ma chyba najlepszych reflektorow - w przeciwienstwie do foteli :))

kurcze - ośmielę się nie zgodzić ;). Dla mnie fotele w W124 są fatalne... Golf II ma wygodniejsze (nie mówiąc już o Audi C4 czy Corolli E11).

No ale cóż - kruszyn zasłużył aby mu auto jeździło sprawnie.

Pisz kruszyn - kibicujemy Tobie !

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

kruszyn pisze:
znowu was czyms zabije :P
wsadzilem do coupetki ksenonki.... :P dzisiaj byl I test i ...... pula mi opadla ... i jak ktos powie ze to fe i wiocha czy cos w tym rodzaju to chyba nie mial takich swiatel w aucie i nie bardzo wie co pisze :)
Dodam ze pojechalem na stacje diagnostyczna i diagnosta ustawil mi je sprawdzajac przy okazji czy nie bede oslepial innych jakims miernikiem przy urzadzeniu do ustawiania swiatel, po czym wydal pozytywna opinie :) jedyne do czego mogl sie przyczepic do ciut mniejszy kont przy ,,zagieciu,, swiatla :)
Rewelacja polecam szczegolnie w bi xenonie chociaz nie wiem czy jest sens bo majac regulacje swiatla gora dol dlugie sa zbyteczne... :) (lampa pozostala orginalna) czas montazu 15min i jeszcze dodam ze zarowki tungsram crystal white czy jakis tak 100/80 wygladaja przy tym jak swieczka przy 100W zarowkce :P :)

Pierwsza porzadna kontrola niebieskich lub stacja diagnostyczna i zabrany dowodzik!!

W124 230E '87
Drink Beer!

Tytuł: 1
wiarus senior
Awatar użytkownika

Kruszyn, liczę, że jeszcze w tym tygodniu zabiorą Ci dowód ;-)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Jarzyn pisze:
Kruszyn, liczę, że jeszcze w tym tygodniu zabiorą Ci dow[url]ó[/url]d ;-)
Jarzyn, taka bezinteresowna zlosliwosc, co? Dajcie juz spokoj kruszynowi, przeciez sie pokajal. Ja mu wierze, ze nie chcial nikomu tymi swoimi reflektorami zaszkodzic, w koncu pojechal do diagnosty zeby mu ta przerobke "przyklepnal" i jeszcze kazal ustwiac "kont zagiecia" (nie wytrzymam... :lol: ). Ludzie gorsze rzeczy ze swoimi autami robia i uchodzi im to na sucho a kruszyn co roku bedzie musial sie gimnastykowac zeby dostac przeglad. A w niedalekiej przyszlosci rowniez u nas skonczy sie ten dziki zachod (wschod (?)) i powrot do fabrycznych rozwiazan i kiepskich reflektorow bedzie nieuchronny.

WojtekW, wiedzialem, ze zareagujesz na wzmianke o fotelach ;)

'71 250 CE, angol

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 68 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00