MERCEDES 4 EVER pisze:
Poza tym V8 w penych warunkach poprostu sie nienadaje do uzytkowania.Krotkie trasy= nie da rady.Niedogrzany silnik to kosmiczne zuzycie paliwa i SZYBKIE zuzycie silnika.Wiem co mowie bo w moim W140 jest diesel i jest maskara- nienadaje sie na jazde
To ja ci powiem na własnym przykładzie, że jeżdżąc głównie po mieście tankuję tak samo często S500 jak i 530d czyli co drugi dzień.
Ja to widzę w ten sposób, że benzyna poza tym że jest lepsza(dla mnie)
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
jest tańsza w zakupie od diesla, a różnicy za litr Pb i ON już prawie nie ma.
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
Ja tam jednak wolę długie nagrzewanie V8 od szybkiego Common rail.
MERCEDES 4 EVER pisze:
Niewiem tez dlaczego wszyskim psują sie te diesle U nas w domu sa juz diesle od 20 lat w duzych ilosciach i jeszcze w ZADNYM nierobiłem nic!!!!! ani pompy,ani jednego wtrysku- no moze pare swiec...Kupuje,jezdze,sprzedaje.......Mam teraz dwie 530D i zero problemow.Trzeba tylko normalnie uzytkować
No to jesteś szczęściarzem. Ja nie należę do osób, które oszczędzają na samochodach i każdy kto mnie zna to potwierdzi. Kupuję TYLKO najlepsze dostępne części do danego auta, ale mam dość zgadek typu dlaczego z włączonym przepływomierzem auto nie jedzie, a bez tak.
Żeby była jasność kupione 2 przepływomierze BOSCHA koszt ok.2tys. i dalej czeski film.
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
No to ja za przeproszniem pieprzę takie zagadki. Owszem nigdy diesel mnie nie zawiódł(remont itp.) ale osprzęt(przepływki, elektronika,turbo itd.) już owszem.
Mam dosyć zagadek motoryzacyjnych z cyklu "co nam dzisiaj dzień przyniesie?". Ja chcę mieć sprawdzone rozwiązania, które w 100% spełnia STARE V8. NIE CHCĘ INNYCH WYNALAZKÓW.
Oczywiście życzę koledze długiej i bezproblemowej jazdy dieslami.

Może tylko ja mam takie dziwne doświadczenia.

<br>
Dodano po 1 minutach.:<br>
ALPAq pisze:
kuba124 napisał:
W140 S500
kurcze jak wy wszyscy to karmicie ??
Z mojej krwawicy.