MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw sie 14, 2025 5:03 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
Herr Ukaniu du bist zwykły polny chłopek, Ty nie rozumiec zwyczaj w united states.
Tu piniądz rządzi tu cola kubek mieć one gallons.
Sir lawyer jest prawnik, adwokat znaczy, on ma argumentów serie , my tu nic .

Tytuł:
postmajtek

ukaniu pisze:
Lawyer72 pisze:
przychodzi facet do salonu MB w Stanach i mówi, chcę kupić tego Merca ale ma mieć znaczki V12. Płacę gotówką. Co mówi sprzedawca ? Of course, Sir.

I te centymetry bnanknotów mają być dowodem na to?
Bardzo mi się podobają takie twarde dowody, jak w reklamie pedigree
Sprzedawca mówi - dir sir S600 kostet more - du must dopłacić. Nał its pięćsetka i sześćsetką nie będzie.
Ja naprawde bardzo chcę zobaczyć jak to wygląda w datenkarcie.

A facet mówi: to wobec tego ktoś inny dostanie moje USD a ty nie zarobisz . A sprzedawca myśli sobie tak: takie blaszki V12 i CL600 kosztują grosze. Naklejmy mu je i zaróbmy kasę.
Naprawdę, mam kupę roboty na jutro ale "silnie bawi" mnie ta rozmowa.
Widzę, że Kolega z uporem maniaka chce trwać w jakimś dziwnym transie antyhandlowym...

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

No dobra, niech ta V8 ma znaczki V12 bo za nie zapłacili. Mogli jeszcze trochę i nie trzeba by było udawać, ciekawe czy były V24.
A na serio to staramy się aby kolega miał z 10 postów na forum ;-) Bo podniecanie się znaczkiem na nie swoim samochodzie... matko ale jestem nienormalny, jakbym to swoje sam pisał tu obok na papierze to choćby se można było tym tyłek podetrzeć... a tak to nic ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

jak widac podniecenie kolegi wnoszącego nowy wątek nie udzieliło się ławie przysięgłych. [zlosnikz]
przyczyną jest zapewne błędna argumentacja próbująca uzasadnic debilizm motywami ekonomicznymi
Panie lawyer pora przyjąc inna linię....banknoty, króliczki ,znaczki V12 daj Pan spokój bo robi się czeski film a w usa pewnie nie wiedzą co to

Tytuł:
postmajtek

munich pisze:
jak widac podniecenie kolegi wnoszącego nowy wątek nie udzieliło się ławie przysięgłych. [zlosnikz]
przyczyną jest zapewne błędna argumentacja próbująca uzasadnic debilizm motywami ekonomicznymi
Panie lawyer pora przyjąc inna linię....banknoty, króliczki ,znaczki V12 daj Pan spokój bo robi się czeski film a w usa pewnie nie wiedzą co to

A możesz Pan odrobinę rozwinąć wątek debilizmu ? Sam się sobie dziwię ale interesuje mnie to.

Tytuł:
wiarus senior

Kolego Lawyer72,
radze ci jak najszybciej zmienic znaczek na V6, albo najlepiej na 126p i bron boze nie z Bis-a, bo masz przegrane.
Robicie tu afere jakby sam Hugh Hefner ze swoim Maybachem sie zarejestrowal. Przeciez to tylko 140ka dostepna obecnie dla kazdego. A czy ma V8 czy V12 pod maska czy na klapie to wydatek rzedu paru tysiecy € lub $. A ze wyluty obie kiepsko stoja to niuedlugo studenci i bezrobotni beda takowymi jezdzili.
dobrej nocy!

Tytuł:
postmajtek

aegm pisze:
Kolego Lawyer72,
radze ci jak najszybciej zmienic znaczek na V6, albo najlepiej na 126p i bron boze nie z Bis-a, bo masz przegrane.
Robicie tu afere jakby sam Hugh Hefner ze swoim Maybachem sie zarejestrowal. Przeciez to tylko 140ka dostepna obecnie dla kazdego. A czy ma V8 czy V12 pod maska czy na klapie to wydatek rzedu paru tysiecy € lub $. A ze wyluty obie kiepsko stoja to niuedlugo studenci i bezrobotni beda takowymi jezdzili.
dobrej nocy!

Wreszcie jakiś głos rozsądku ! Dzięki. Gdybym wiedział, że te idiotyczne znaczki tak bardzo wzburzą niektórych tutaj to bym je jakoś zamaskował.
Proponuję uznac ten temat za ZAMKNIĘTY!

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Lawyer72 pisze:
Yano pisze:
Po ostatnim wpisie autora wątku, aż mi zjechały piguły... :o Nie wiem czy ten temat to 100% powaga, czy tylko jakaś prowokacja.

Naprawdę, czasem zastanawiam się, czy wszyscy ci, którzy mówią o "polskim piekle" nie mają trochę racji...
Jaka prowokacja, człowieku, kupiłem sobie auto, które zawsze było przedmiotem moich marzeń, chciałem pokazać je ludziom, którzy lubią a nawet kochaja Mercedesy a tu zaraz jakieś potoki jadu...
...Żle się dzieje w państwie polskim... A szkoda, bo kraj to piękny.

No i zjechały mi po raz drugi... Miałem już nic nie odpisywać, dać na luz, bo po co się nie potrzebnie napinać, denerwować, ale może spróbuję może to wyjaśnić.
O co Ci chodzi? Jakie potoki jadu - gdzie w mojej wypowiedzi dopatrujesz się choćby cienia, złośliwości? Jesteś chyba troszkę przewrażliwiony.
Już mówię jak JA to widziałem pisząc swój poprzedni post: rejestruje się na forum nowy user w poniedziałek. We wtorek pisze swój pierwszy post, przedstawiając swój nowy upragniony nabytek. Padają pierwsze odpowiedzi i pierwsza wątpliwość odnośnie oznaczeń. Spokojnie wyjaśniasz temat według tego co wiesz (albo się domyślasz). Na co udpisuje Ukaniu, który śmiem stwierdzić, że jest jedną z bardziej obczajonych osób na tym forum, więc przedstawia swoje wątpliwości. Nie sądzę żeby robił to z zazdrości, bądź wrogości - raczej by dociec, czy owe auto jest faktycznie w fabrycznym stanie i czy ktoś z poza ekipy MB nie wtykał tam swoich zdolnych rączek. Wyraźnie też nie podoba mu się maniana z oznaczeniami, ma prawo do takiego zdania. Na co Ty odpowiadzasz mu z lekkim przekąsem/ironią, co według mnie było takim małym kijkiem w mrowisko. Jeszcze ten zabawny, choć jakże małostkowy tekst o centymetrach studoalrówek... Żenua. W tym momecie przeszło mi przez myśl, że ktoś sobie założył konto na forum, znalazł jakąś aukcję z fotkami, powstawiał je tutaj i robi sobie polewkę. Na dodatek same zdjęcia z USA, żadnego z naszego kraju, średnio dodaje wiarygodności całej sytuacji.
Pomyliłem się? Trudno, rzecz ludzka - jeżeli Cię to tak boli, to przepraszam bardzo, ale nie było tam żadnych personalnych ataków z mojej strony i nie przedstawiaj tego w ten sposób.

Skoro jednak to nie podpucha, to zapewniam Cię, że nie mam zamiaru nikomu bronić naklejać czegokolwiek i gdziekolwiek, pod warunkiem, że nie będzie to jego własność. Jak dla mnie to może tam być CL900 na klapie i V200 na słupkach, guzik mi do tego. Nie mam zamiaru też nikomu niczego zazdrościć. Poważnie. Nigdy mnie nie wzruszało, że ktoś np. jeździ autem warytm 100x tyle co moje. Ot, taka moja natura, cieszę się tym co mam (do grobu nikt nic nie zabierze, ale mniejsza z tym) i jest mi z tym dobrze. Jasna sprawa, że mimo wszystko, ciągle dążę do poprawy statusu materialnego, ale nie mam żadnej obsesji w stylu "a bo sąsiad to ma lepiej" itd...
.
Właśnie przeczytałem resztę tematu. Powiem krótko - kończ waść, wstydu oszczędź. Szkoda życia na takie dziwne dyskusje. Ciesz się nowym autem. Fora dyskusyjne mają to do siebie, że nie zawsze wszyscy się będą z Tobą zgadzać i mieć ten sam gust. Ot, każdy jest inny, dlatego nie złość się na to. Co do znaczków, to według mnie jeżeli Tobie się podoba, to super - nikt przecież nie nakaże ich zrywać, nie ma takiej opcji.
Niepokojące jest tylko Twoje stwierdzenie, że "..."silnie bawi" mnie ta rozmowa." - to nie jest zdrowy objaw.
.
Z mojej strony życzę bezproblemowej eksploatacji noweg nabytku i to dla mnie koniec tematu.

Pozdro.

Tytuł:
wiarus junior

te naklejki to jak fatum ... cos jak w co drugim watku czytanie o tym ze LPG w mercedesie to (...) albo ze kundel... panowie skoro to forum jest to dajcie sie wypowiedziec/pochwalic czlowiekowi, ale nie karccie go ( i innych) w podobny sposob w co drugim watku.. Niech sobie nawet naklei kroliczka playboya w miejscu V12.. on chwalil sie autem a nie naklejka.. wiec piszcie o aucie.. :roll: Fakt polecialo cos na fabryke i na $$ ale kazdy dal sobie po pysku i niech reszta nie dolewa oliwy do ognia..

I tak lepsza naklejka V12 niz jej brak bo zaraz ktos powie ze bity [bity]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Lawyer72 pisze:

Wreszcie jakiś głos rozsądku ! Dzięki. Gdybym wiedział, że te idiotyczne znaczki tak bardzo wzburzą niektórych tutaj to bym je jakoś zamaskował.
Proponuję uznac ten temat za ZAMKNIĘTY!

ej, no co Ty, idziemy na rekord - brakuje nam tylko 1000 postów żeby przegonić wątek Humor.

Z takim ściemnionym znaczkiem to dla mnie to jednak pozerstwo. Nie mówię o Tobie, tak dostałeś i mało Cię to obchodziło (no, po tym wątku pogląd pewnie Ci się zmieni, choć nie wiem czy sam znaczek też :-) ).

Ale poprzedni właściciel przyoszczędził przy kasie w salonie, a znaczek walnął jakby ją wydał. No to po co ?
Jak nie po to żeby robić wrażenie na gawiedzi ?

Kiedyś było w US takie powiedzenie: kup najtańszy samochód z takich których nie wstyd przed sąsiadami. Widocznie w tamtej okolicy 500 robiło wstyd. Amerykanie może się przed sobą nie przyznają, ale fura ma znaczenie.

:lol:

KJ

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

KJ pisze:
Amerykanie może się przed sobą nie przyznają, ale fura ma znaczenie.

Pewnie, że ma. Jak dziś pamiętam artykuł o Amerykanach mdlejących w upalne dni w swoich samochodach. Żeby nie pokazywac zewnętrznemu światu, że ich samochód nie jest wyposażony w klimatyzację, nie otwierali okien w samochodzie nawet przy upałach ponad 30 stopni.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+02:00