MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 01, 2025 12:52 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
georem pisze:
A tak DLA ROZŁADOWANIA dyskusji gazowych to walnę tak:
Żeby nie te kuchenki gazowe to SEBIAN miałby o połowę mniej postów! [oczko]
Pozdraiwiam Remik [zlosnik]

Hehe. Gdyby nie forum powitalne i HP, to pewne osoby miałyby puste konto postów [zlosnik] Bo co to za udzielanie się na forum w stylu "witam również" lub same emoty typu " [zlosnik] "?

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Antoni Janikowski pisze:
Jedyny przyjemny diesel w w124 to 3,0 Turbo. Reszta to są poprostu mułowate diesle.Nawet 3,0l 24V trzeba gnieść żeby się zbierał wiem bo jeździłem. Ostatnio miałem przyjemność a raczej nieprzyjemność jeździć W124 200D - słusznie nazywano go osiołkiem. Stare diesle nawet z dołu nie zbierają się dobrze. Niestety moja kuchenka jest szybsza.
Pozatym mam już dość tych głupich dyskusji o tym czy gazownicy są gorszym gatunkiem kierowców mercedesów. Wydaje mi się że każdy kocha swojego mesia takim jaki jest. Jeśli pada hasło na forum o pomoc w naprawie LPG to dorazu ktoś najeżdża na autora postu jakby ten krzywde mu zrobił jeżdżąc na gazie. Ludzie przecież wystarczy odpowiedzieć "na temat" i autor bedzie zadowolony [zlosnik] .Po co komu prowadzace do nikąd dywagacje o wyższości diesla nad LPG. A niech sobie każdy pomyka na czym chce. Pamiętam podśmiewanie się z jakiegoś uzytkownika LPG(te jaja z maskami P.GAZ). Po co? Przecież ktoś mógł żel się poczuć. Chyba nie na miejscu takie żarty? A jak kedyś bede miał kupe kasy to nie bede myślał o żadnych paliwach alternatywnych.

W moim 124 właśnie w tym miejscu o którym się rozwodzimy (koło wlewu Pb) jest zamontowany wlew gazu. szkoda żenie można go umieścić głeboko przy samej blasze, ale pizdolet sie nie mieści [zlosnik]

Własnie odpowiedziec na temat ! , skąd ja to znam ?? ale zauwazyłem ze niektórzy są tu baaardzo nerwowi !! POdpisuję sie pot tym postem zacytowanym obiema rękami !

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Pszczola pisze:
I ja wtrącę w ten temat rzekę swoje pięć groszy. Jak kupiłem swój pierwszy samochód – W123 2,3 miał już zamontowany LPG. Strasznie się cieszyłem że mam czym jeździć i cieszyłem się że nie muszę się tak telepać po drodze jak mój kumpel swoim 2.0D. Jeździłem na LPG jakieś 1,5 roku i dopiero pod koniec mi zaczął się ulatniać z parownika – wymieniłem filtr i uszczelniłem parownik. Nie było problemów.

Teraz w swojej 115’tce też mam LPG i tu sprawa jest taka sama – jeździ się oszczędnie i w sumie bez znacznej różnicy niż na benzynie. Jednak, gdy pomyśle, że mój jakby nie patrzeć zabytkowy samochód, jeździ po „istotniej przeróbce” szlak mnie trafia.

Na benzynie mnie nie stać, lpg już mi „nie pasuje” wiec jedyną alternatywą jest diesel – i dlatego następny MB będzie miał na klapie literkę „D”.
Ludzie pewnie będą się dziwili, że z mocniejszej benzyny idiota przerzucił się na „grzechotnika” – jednak życie (mandaty) nauczyło mnie pokory, już nie potrzeba mi „10s. do setki”.

HeHe ja dwa lata jezdzilem 115 200D i tez mandatow kilk mam [zlosnik] [zlosnik] wiec nie wiem czy to jest sposob [zlosnik]

Pszczola pisze:
Gaz to fajne rozwiązanie, ale do samochodów, których nie szkoda – do poloneza to aż się prosi wstawić LPG – stare MB szkoda „truć”.

Dla mnie tu trafiłes w sedno sprawy i własnie z tego powodu zmienilem podpis ja 123 pomimo ze ja kocham i uwielbim nia jezdzic to traktuje ja jak autko na kilka najblizszych lat ale nie na zawsze i dlatego stosuje metode obnizenia kosztow jazdy Do zadnego auta "ciekawszego" bym LPG NIGDY nie zalozyl a juz ludzi mi proponowali aby do 6.9 instalacjie wrzucic [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

Pszczola pisze:
p.s. Niestety nasze portfele są na tyle szczupłe, że coraz częściej ludzie decydują się na alternatywne paliwo. Jak dla mnie to niech każdy jeździ, na czym chce – miłośnicy MB powinni się jednoczyć a nie dzielić!!! Jedynym wyjątkiem jest jak ktoś do naprawdę rzadkiego modelu lub bardzo drogiego pakuje LPG – to jest karygodne!!! Jak kogoś sta np. na Pagode to stać go też na benzynę.

No własnie ja sie ciesze ze moim pierwszym samochodem byl mercedes i nastepnym tez jest MB . Nie kazdego studenta stac na mercedesa [zlosnik] [zlosnik]

MIKE SANDERs Korrosionsschutzfett
www.bezkorozji.pl
535-466-616

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Pszczola pisze:
Ludzie pewnie będą się dziwili, że z mocniejszej benzyny idiota przerzucił się na „grzechotnika” – jednak życie (mandaty) nauczyło mnie pokory, już nie potrzeba mi „10s. do setki”.

no tu mnie rozwaliles Pszczola [zlosnik]
ja bym sie cieszyl majac auto z 6s do 100km/h, a do mandatow i zycia ma sie to nijak
czy to ze masz 10s do 100km/h powoduje, ze lapiesz mandaty?? :o [zlosnik]
majac 200D tez mozesz przekroczyc predkosc dopuszczalna nawet o 100km (ograniczenie do 30km/h [zlosnik] )i dostac madacik, ze az palce lizac [zlosnik]
chyba Twoja filozofia ma braki [zlosnik]

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

lysy2 pisze:

no tu mnie rozwaliles Pszczola [zlosnik]
ja bym sie cieszyl majac auto z 6s do 100km/h, a do mandatow i zycia ma sie to nijak
czy to ze masz 10s do 100km/h powoduje, ze lapiesz mandaty?? :o [zlosnik]
majac 200D tez mozesz przekroczyc predkosc dopuszczalna nawet o 100km (ograniczenie do 30km/h [zlosnik] )i dostac madacik, ze az palce lizac [zlosnik]
chyba Twoja filozofia ma braki [zlosnik]

Oczywiście nawet 200D można mandat dostać – tylko jest to utrudnione. Benzyna korci a Dieslem wiadomo człowiek się toczy – nie zawsze może zdążyć wyprzedzić, bierze się poprawki( wszak nie tylko za prędkość można dosta mandat). Oczywiście lepiej jest mieć szybkie, dynamiczne auto, – ale ja mogę się obejść bez tych parametrów. Teraz dla mnie się liczy niezawodność i oszczędność oraz oryginalność.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5

Strefa czasowa UTC+02:00