Pszczola pisze:
I ja wtrącę w ten temat rzekę swoje pięć groszy. Jak kupiłem swój pierwszy samochód W123 2,3 miał już zamontowany LPG. Strasznie się cieszyłem że mam czym jeździć i cieszyłem się że nie muszę się tak telepać po drodze jak mój kumpel swoim 2.0D. Jeździłem na LPG jakieś 1,5 roku i dopiero pod koniec mi zaczął się ulatniać z parownika wymieniłem filtr i uszczelniłem parownik. Nie było problemów.
Teraz w swojej 115tce też mam LPG i tu sprawa jest taka sama jeździ się oszczędnie i w sumie bez znacznej różnicy niż na benzynie. Jednak, gdy pomyśle, że mój jakby nie patrzeć zabytkowy samochód, jeździ po istotniej przeróbce szlak mnie trafia.
Na benzynie mnie nie stać, lpg już mi nie pasuje wiec jedyną alternatywą jest diesel i dlatego następny MB będzie miał na klapie literkę D.
Ludzie pewnie będą się dziwili, że z mocniejszej benzyny idiota przerzucił się na grzechotnika jednak życie (mandaty) nauczyło mnie pokory, już nie potrzeba mi 10s. do setki.
HeHe ja dwa lata jezdzilem 115 200D i tez mandatow kilk mam [zlosnik] [zlosnik] wiec nie wiem czy to jest sposob [zlosnik]
Pszczola pisze:
Gaz to fajne rozwiązanie, ale do samochodów, których nie szkoda do poloneza to aż się prosi wstawić LPG stare MB szkoda truć.
Dla mnie tu trafiłes w sedno sprawy i własnie z tego powodu zmienilem podpis ja 123 pomimo ze ja kocham i uwielbim nia jezdzic to traktuje ja jak autko na kilka najblizszych lat ale nie na zawsze i dlatego stosuje metode obnizenia kosztow jazdy Do zadnego auta "ciekawszego" bym LPG NIGDY nie zalozyl a juz ludzi mi proponowali aby do 6.9 instalacjie wrzucic [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]
Pszczola pisze:
p.s. Niestety nasze portfele są na tyle szczupłe, że coraz częściej ludzie decydują się na alternatywne paliwo. Jak dla mnie to niech każdy jeździ, na czym chce miłośnicy MB powinni się jednoczyć a nie dzielić!!! Jedynym wyjątkiem jest jak ktoś do naprawdę rzadkiego modelu lub bardzo drogiego pakuje LPG to jest karygodne!!! Jak kogoś sta np. na Pagode to stać go też na benzynę.
No własnie ja sie ciesze ze moim pierwszym samochodem byl mercedes i nastepnym tez jest MB . Nie kazdego studenta stac na mercedesa [zlosnik] [zlosnik]