opis napisamy przezemnie jednemu z Forumowiczów do zakupionej u mnie linki, i nawet chyba mu sie udało
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, dlatego opis może byc wyrwany z kontekstu, ale po raz któryś nie chce mi sie tego samego pisać
jeśli sama linka to musisz zdjąć podsufitke z szybra będziesz miał wszystko na wierzchu, jeśli całość z pancerzem to całą podsufitke.
żeby dostac się do silniczka musisz, wyciagnąc plastikowy boczek z nadkola - lewy ( od str kierowcy ) , i za wzmocnianiem na 3śrubach na klucz 10mm jest cały mechanizm, proponuje opracować najwygodnijszy system wyginania się w bagażniku . Jak odkręcisz podsufitke, odkręcisz mocowania linki do szybra ( taka blaszka co ci tez wysłałem) i wypinasz linke z tej blaszki, która jest jednocześnie mocowaniem i odrazu zabezpiesczeniem przez wysunięciem) , ---- na tej co ci wyslałem zobacz na jakiej zasadzie jest ona blokowana ---- trudno to opisac, i postępuj tak aby linke wycisnąc ( nawet rozginając tą blaszke - a twarda jest:) ) potem wyjeżdzasz linką przyciskając na zamknij, jesli masz pękiętą linke - wysuń ta częśc która się da wysunąc przez zdjęta podsufitke , odkręć w bagażniku od mechanizmu 3sruby 8mm dekielka jest on od strony blachy ( tak więc , najpier odkręć całość od karoserii , potem spokojnie to obrócisz o 180*) odkręć potem 3srubki - zdejmij dekielek - żeby wyjąc tą ruke ślepą , silniczek na zamnij i Ci sama wyjedzie. Teraz tylko poskładaj to tak samo jak rozkręciłeś. Tylko nei ruszaj żadnych pokręteł z białym zabezopieczeniem!!! i pokrętło to ustawiania skoku linki ( krańcówka o ile masz taki szyber z pamięcią) tez jest koloru białego - ICH NIE RUSZAJ!!!!! bo potem nie dojdziesz co i jak powino bys wyregulowane
Teraz prowadzasz linke od stony szybra, i jak juz dalej nie chce iść opcja zamknij szyber - ci sama wjedzie w mechanizm. przykręcasz tak samo jak odkręciłeś - tylko dobrze zablokuj linke w blokadzie ( tej blaszcze )