MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 19, 2025 10:46 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
nowy

jestem nowy na forum i na sam początek chciałbym wszystkich Serdecznie Przywitac :) i jednocześnie prosić o rade
mam mały problem z :
*centralnym zamkiem
mam central na pilota, ale gdy wciskam przycisk od zamykania z pilota to widać ze "rygielki" na drzwiach chowaja sie do polowy i znowu wychodza do góry wiedz drzwi sie z pilota ani nie otwieraja ani nie zamykaja, natomiast jak recznie wcisne zamkniecie na przednich drzwiach to wszystkie drzwi sie zamykaja
co to moze byc ze z pilota to nie chce dzialac?
*głośniki
dotychczas były zamontowane głośniki firmy phonocar, lecz jak sie okazało wszystkie 4 są spalone tzn. jeden z nich coś harczy ale nie nadaje sie do urzytku, i tutaj pytanko, posiadam radio ALPINE 9843 i chce kupić jakieś głośniki co by dobrze pod tym radyjkiem grały, nie muszą to być żadne super, ale żeby ładnie brzmiało i było w przyzwoitej cenie ( co polecacie z tego co jest na allegro)
* do czego jest w bagarzniku nad teleskopem z prawej strony taki czerwony bolec zakończony kółkiem, ktory idzie wcisną i wtedy słychać jakby "syknięcie"

ps. chciałbym zaznaczyć że samochód jaki posiadam to MB w124 kombi 87r. 2.0 diesel, mam go wsumie 3 dni więc z góry sorrki jak coś o tym było na forum a sam nie odnalazłem

dzięki za pomoc

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Również Serdecznie Witamy!!!
Danielsan pisze:
*centralnym zamkiem

?? koledzy pomogą...

Danielsan pisze:
*głośniki

temat omówiony dość szczegółowo
np. tutaj

albo tu

Sebianowa Eminencja

Danielsan pisze:
* do czego jest w bagarzniku nad teleskopem z prawej strony taki czerwony bolec zakończony kółkiem, ktory idzie wcisną i wtedy słychać jakby "syknięcie"

Pewnie siłownik od wlewu paliwa, tzn. blokady wlewu paliwa zamykanej centralnym zamkiem. Tym czerwonym grzybkiem możesz go otworzyć ręcznie jeśli się coś sypnie.

W124 E250TD '94
808 (w krainie wiecznych ciężarówek) -> 813 '82
Sprinter 312 MAX '95
Suzuki Samuraj

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Danielsan pisze:
gdy wciskam przycisk od zamykania z pilota to widać ze "rygielki" na drzwiach chowaja sie do polowy i znowu wychodza do góry wiedz drzwi sie z pilota ani nie otwieraja ani nie zamykaja, natomiast jak recznie wcisne zamkniecie na przednich drzwiach to wszystkie drzwi sie zamykaja

A masz autoalarm? W 190tce ojciec mial taki problem, jak centralka robila jakies cuda i nie chciala zamykac tylnych drzwi. Inna sprawa, ze moze byc jakas nieszczelnosc w samym podcisnieniu, ale wtedy drzwi nie powinny sie zamykac nawet przy wcisnieciu guzika. W naszym przypadku centralka dawala za "krotki" impuls do pompki centralnego i stad ten objaw. Ja ostatnio mialem taki objaw, ale nie w MB, ale to ewidentnie przez niska temperature, po prostu byl za duzy opor i silowniki nie wyrabialy. Ale dostawac sie do wnetrza samochodu przez bagaznik, to tez ciekawe doswiadczenie ;)

Pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
nowy

dzięki za pomoc, co do alarmu, to niby ten samochód go ma ale nigdzie nie widać trąbki, a w momencie włączenie pilota światła nie mrugają, kompletnie nic sie nie dzieje poza tymi przebojami z centralem

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

znajdz dokumentację tego centralnego i jak zmienic impuls z poniżej senundy na 3-4 sekund ...

Na allegro jest duzo centralnych zamkow (nie alarmy tylko centralne zamki ... jak nie masz trąbki to chyba masz tylko centralny zalozony ... albo ktos syrene wyjał przed sprzedażą (co centralnego zamka tez można syrene podpiać)

Znajdz podonby wygladem centralki i pilota, i zadzwon do przedającego z allegro, podaj sie za ostatniego kupca (w komentarzach znajdziesz) i powiedz zeby ci odczytał z instrukcji sposób przeprogramowania centralki zeby był dłuższy impuls, dla zamka pneumatycznego w mercedesie)

mialem identyczny objaw jak mi zalozyli autoalarm ... juz mysleli ze silowniki uwalone itd .. a wystarczylo w centlace przeprogramowac na impuls 4 sekundy i zaczęło hulać

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Wracajac do temtu glosnikow. Czy w w201 tez sa 12cm z przodu, czy tylko w w124 wymyslili se pantent.

Pozdrawiam

Tytuł:
nowy

erio, ale jest mały problem, to autko znajomy sprowadził dla mnie z niemiec i zadnej dokumentacji od alarmu nie mam, nawet nie wiadomo czy on tam na 100% jest....to jest moj pierwszy mercedes w zyciu i kompletnie sie na tym autku nie znam, ale i tak dzieki wszystkim za chec pomocy ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00