MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 22, 2025 1:08 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
nowy

Witam i pozdrawiam Fanów MB.
Jestem nowym posiadaczem 190D 90r. 2.0 ASB,ABS, po extaxi. Mam dwa pytania.
1. ASB jeździ się używając prawej nogi, na lewą jest stopka która ma przycisk. Do czego on może służyć? Wciskałem go na różne sposoby (ze światłami, na zgaszonym silniku, na zapalonym itd.), nie zauważyłem żadnej reakcji. Atrapa, czy co?
2. Mieciu posiada webasto DBW46, które nie działa. Sprawdzałem co nieco. Wyczytałem na forum, że po włączeniu powinno być słychać tykającą pompkę paliwa. U mnie nie słychać. Nie wiem gdzie się ona znajduje żeby ją sprawdzić. Po włączeniu webasta słychać tylko dmuchawę powietrza która działa przez kilka sekund i się wyłącza. Zdemontowałem dekielek od strony świecy, włóknina była sucha, lekko zniszczona. Odkręciłem świecę, sprawdziłem miernikiem, przejście miała, wizualnie też wygląda nieźle. Prąd do niej dochodzi (jakieś 11,5V), ale jak ją podłączyłem na sucho to się nie nagrzała (dotykałem). Zauważyłem, że chyba czujnik temperatury wygląda kiepsko (taki ze sprężynką). Jest zardzewiały i jak się pociągnie za kabelek to wypada.
Od czego zacząć i gdzie dokupić części do tego?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00