MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob lip 19, 2025 7:38 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

Witam!

Powracam po długiej nieobecnosci na forum :)

Mam okazje zamienic mój dotychczasowy samochodzik na tego oto mercedesa:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2274546

Proszę o opinie! Co sądziecie o tym samochodzie? nr VIN bede miał wkrótce (o ile ten gośc mi wylśle)to sobie sprawdze. Ale jezeli jest mozliwosc looknijcie okiem fachowca na to co przedstawiają te fotki :)

Z góry dziekuje za komentarze i pomoc!

Pozdrawiam Łukasz

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

dla mnie jedna wazna wada-Classic :( wyglada smutno bez chromu....

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

No niestety...wolałbym żeby to był elegance, ale w gruncie rzeczy wyglada na zadbaną sztuke....

a żeby chromu dołozyc to spore koszta co?

GMC Sierra Truck 2500 6,2 D by HUMMVE

KIA Carnival 2,9 TD :) zwany patykiem :)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

zderzaki sa inne raczej... klamki i listwy wymienic to formalnosc-niech gosciu opusci ze 1500 na wymiane i juz [zlosnik] przerobisz na eleganta [zlosnik]

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Jeszcze grill gęsto żebrowany z Avantgarde :) i czarny lakierek :) i miodzio :) razem musiałbym wpakowac z 3000 zł w niego, ale jesli jest w dobrym stanie...to dlaczego nie...

Tytuł:
swój chłop

Po co zmieniac cos co jest oryginalne? kupisz elegance bedzie chrom kupisz clasic bedzie bez chromu ale czy to wartne przerobek skoro firma go tak wypuscila to znaczy ze musi tak byc ! ja np nie kupil bym od ciebie tego auta jesli bym wiedzial ze to clasic a przez twoje widzimisie poprzerabiales go na elegance !! to ingerencja w auto ! moim zdaniem w MERCEDESIE nie do przyjecia !! w oplu to sie mozna bawic w przeróbki ale nie mercedes on jest sam w swoim rodzaju takim jak go fabryka wyprodukowala !!!
na marginesie wole milion razy zwyklego clasica w idealnym stanie niz elegance z podrdzewiałymi progami

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Kolorek i silnik całkiem elegancki.
Wersja Classic to moim zdaniem wersja dla ubogich :)
Uważam jednak, że jak już tak koniecznie będziesz chciał te chromy to można je dołączyc, przecież auto w ten sposób może tylko zyskac.
Jeżeli mówisz, że zadbane to ino brac ;)

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Dembol pisze:
Po co zmieniac cos co jest oryginalne? kupisz elegance bedzie chrom kupisz clasic bedzie bez chromu ale czy to wartne przerobek skoro firma go tak wypuscila to znaczy ze musi tak byc ! ja np nie kupil bym od ciebie tego auta jesli bym wiedzial ze to clasic a przez twoje widzimisie poprzerabiales go na elegance !! to ingerencja w auto ! moim zdaniem w MERCEDESIE nie do przyjecia !! w oplu to sie mozna bawic w przeróbki ale nie mercedes on jest sam w swoim rodzaju takim jak go fabryka wyprodukowala !!!
na marginesie wole milion razy zwyklego clasica w idealnym stanie niz elegance z podrdzewiałymi progami

Dembol czegoś sie najadł? [zlosnik] clasic elegant i avantgarde roznia sie od siebie tylko własnie szczegołami stylizacyjnymi.To ktora karoseria stanie sie Avantgarda a ktora clasicem to slepy los.To sa tylko zderzkaki i listewki -ewentualnie inna atrapa lub kolor szyb.Tu nie ma zadnej ingerencji w blache czy jakies spawanie.Czysta zamiana zderzakow czy listewek.Poprostu clasic ma to zdjete zeby był tanszy i to wszystko.Ciekawostka jes to ze widywałem clasice z wypasem bogatszym od avantgarde [zlosnik]

MB 308 automatic

Tytuł:
swój chłop

bogatszym od avantgarde? hehe może niemiec wielkogłowy miał duzo pieniedzy i kazał sobie zamontować skrzydła fantomasa w opcji :) to ty kolego czegos nie rozumiesz !!! skoro fabryka go wypusciła w takiej opcji w standardzie classic to dlaczego ja mam ich poprawiac i udowadniac im ze z niego mozna zrobic avantgarde !? skoro na gwarancji zakupu tego auta jak w ząb było napisane classic a ja tu widze smiesznie chromowane zderzaki ktore niestety w classicu nei byly montowane !! dla mnie to wieś tuning dobry dla chlopka roztropka ktory swojego malego fiata traktuje jak choinke dowieszajac mu listwy chromowane NO BO TAK LEPIEJ WYGLĄDA hehe widocznie nie dorosles do mercedesa !! koleś kup sobie fiata 125p bedziesz mogl sobie wieszac chromy ! i zmieniac wene twórczą fabryki

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Dembol pisze:
bogatszym od avantgarde? hehe może niemiec wielkogłowy miał duzo pieniedzy i kazał sobie zamontować skrzydła fafiata 125p bedziesz mogl sobie wieszac chromy ! i zmieniac wene twórczą fabryki

oj niebede dyskutował bo niewidze sensu-kompletnie nierozumiesz co sam piszesz-niepiszemy tu o dokeljaniu chromowanych listewek z allegro tylko zamiany jednych listem drugimi-.zreszta szkoda gadać.Kazdy bedzie robił co chce z swoim autem a 210 to kupa blachy i plastiku nic wiecej.

MB 308 automatic

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Ee nie obrazaj mi tu forumowego Kolegi M4E, zmiana takich dupereli jak listewki czy klamki to jest nic, jesli auto ma sie podobac nowemu wlascicielowi i chcialby widziec w nim chromy to why not? Predzej kupilbym tak "przerobione" auto, niz np. samochod fabrycznie bez zadnego wypasu z dolozona elektryka, klima itp. Tu nie ma zadnych ingerencji w najwazniejsze podzespoly, chce wymienic tylko elementy zewnetrzne, ktore mu sie nie podobaja (tudziez podobaja mniej, niz te z elegance ;) ).

To nie jest samochod na zolte blachy, wiec po co ta cala dyskusja. W tych samochodach (jeszcze) nie mowi sie o oryginalnosci wyposazenia wg Vin'u, wiec jesli Koledze tak pasuje, to sobie tak zrobi (przerobi?) i tyle. I nie jest to zadne "wies tuning", bo podejrzewam ze 90% uzytkownikow classicow bardziej sie podoba wersja elegance czy avantgarde, ale woleli zainwestowac pieniazki w wyposazenie dodatkowe, a z chromow byliby rownie zadowoleni (gdyby byly za darmo [zlosnik] ).

Pozdrawiam

*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex

Tytuł:
wiarus junior

A co za różnica czy to classic czy avangard ?!?!?!
Zalety classic: prosta obsługa; nie rzuca się w oczy (nie kusi złodziei); nie brudzące się fotele ( chodzi o kurz itp...); bla bla bla
Przeciętny obywatel nie rozróżni avangard od "classic beige", więc w czym problem - on ma przede wszystkim dobrze służyć właścicielowi (ma mieć zapewnioną mercedesowski komfort) - takowy właśnie ma - cena nie jest zawyżona
tylko końcówkę tłumika trzeba zmienić, bo wieśniacka trochę :P

Ex: S202 C180 '97

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Ehh...zapędziliscie sie panowe w dyskusji....

Mówicie tak jakbym do tego W210 chciał wsadzic lampy od W220 i zderzaki z W140...i inne tego typu spojlery... :) a do teog żółty lakier....

Mowa tylko i wyłącznie ko czterech klamakach, i dwóch głupich listwach (no czy tam trzech :) ) nie ma co sie gorączkowac.... a skoro chce miec inny grill, zeby autko sie lepiej prezentowało...to znaczy ze nie dorosłem do mercedesa??

Po co wobec tego kolego wsadzasz alufelgi?? Jeździj na kołpakach.....przeciez tak auto wysżło z fabryki.... chyba nie dorosłes do mercedesa,żeby instalowac alufelgi... <- ten sam tok rozumawania...jak dla mnie totalny bez sens.

Pozatym mieliscie mi powiedziec czy warto ten samochód z tym motorem..i co sądzicie....a nie kłocic sie o listewki z chromem.. :)

pzdr

a nie

Tytuł:
wiarus junior

No dobra - chromowane listewki to nie problem ....
Silnik: o nim już było nie raz pisane (2,9)- trzeba pogrzebać na forum i tyle - były tam zalety i wady ... <br>Dodano po 5 minutach.:<br> szukajka trudna sprawa dla mnie, ale może to coś pomoże:

http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... hlight=2+9

http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... hlight=2+9

itd itd - na zdjęciach autko się ładnie prezentuje, z bliska pewnie gorzej, ale to każdy "nowy" merc tak ma (niestety) ...

Ex: S202 C180 '97

Tytuł:
swój chłop

powoli ! na wierzchu chromy na listwach zderzaki i inne duperele
a srodek nie zapominaj koles ze taki avantgarde czy elegance troszke sie rozni w srodku od classica i kazdy cos choc troszke sie na tym zna pozna odrazu ze tapicerka classic drewno nie ten rodzaj hehe zaraz zaraz to mozna tez zmienic A TO JUZ KOSZTUJE wedlug mnie wymiana tylko paru listewek uzywanych z allegro to typowy wiesniacki lifting dla :-) chlopkow roztropkow we fiacie 125 p :-))) NIESTETY koles skoro nie chcesz jezdzic tym co ci ofiaruje fabryka to citroena fantomasa sobie kup hehe

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00