trocin pisze:
Siemanko.
Ja akurat mam 124 CE 230 na gazie, ale mam znajomych co jeżdżą 300 i wszyscy mówią jedno: zwykła instalacja to strata kasy. Jeden nawet wyciągnął instalację i jeździ na benzynie. Generalnie problemy: częste strzały, spalanie 20l/100km, brak mocy, szarpanie, Vmax o 30 km niższa, nawet na benzynie auto chodzi gorzej przez tą instalację.
Ja u siebie mam wtrysk ciągły IGS Landi, mogę tą instalację śmiało polecić. Ani razu mi nie strzeliła, osiągi bardzo zbliżone do benzyny, silnik pracuje równo i pali średnio 12 litrów, jadąc oszczędnie do 130 km/h mieści się w 10, w mieście w korkach czasem i 14. Vmax jest o ok. 5 km niższa na gazie bo na benzynie zamykam licznik, na gazie trochę brakuje. Przyspieszenie jest ok. Jak gaz do mechanicznego wtrysku to tylko IGS.
Posdroofka
Trocin
No to mnie zdenerwowałeś tym tekstem i danymi w nim przedstawionymi!!!...a tak poważnie to bardzo dziekuję za odp.
Dokładnie auto zachowuje się tak jak piszesz.Jak go prowadziłem w sobotę miałem okazję jechać pusta autostradą i 210-220 to podróżna prędkośc tego samochodu...teraz jest tragicznie od 180!!!....na benzynie też chodzi słabo.Podczas pomiaru na benzynie na trasie ze Szczecina przy ostrej bardzo jeździe i autostradą 190-220 autko spaliło 14,48 a więc bardzo ładnie.Możesz coś więcej na temat tej instalacji IGS?...i czy ktoś wie gdzie to mozna założyć?...bo to,że będzie chodził na gazie to jestem pewien tylko trzeba to dobrze zrobić.
Kriss