Beet, problemów jest cała masa:)
Po pierwsze, szarpie mi przy zmianie biegów z 3 na 4. Z książki bym chciał np wiedzieć jak dostać się do skrzynki automatycznej biegów. Od 2 tygodni piątka przestała mi wchodzić, i na trasie jeżdzę na czwórce. Ponoć to problem ze sterownikiem albo innym cholerstwem. Jak np hamuję, i tuż przed światłami, to coś szarpnie, widocznie przy redukcji biegów mu coś nie tego wchodzi. Silnik jest nietypowy jak na ten model, bo rzędowy, produkowany tylko w 95 i 96 roku dla W210, potem wszedł V. I większość mechaników rozkłada ręce, najpierw wołają kasę a potem nie wiedzą co i jak.
Po drugie, falują mi obroty. Może w tej książce napraw by gdzies było opisane jak się za to wziąć?:) Przepustnica? Cewka zapłonowa? Może coś traci i komputer dodaje gazu aby nie zgasł? Bo latają w zakresie 200 do 1000. Jak spada do 200, to momentalnie rośnie do ponad 1000, i tak w kółko Macieju.
Ot, sporo do zrobienia jest w samochodzie który od roku nie miał nic robione w tym kierunku. I stąd potrzebna mi na dobry początek takowa książka. Z braku polskiej ksiązki napraw, szukam teraz książki obsługi. Ma 435 stron i na pewno byłaby przydatna, np wiedziałbym jakie płyny, jakie opony, jakie pojemności, jak wymienić żarówkę np w podświetleniu płytki przy automacie, bo wieczorem np nie widzę czy jest 3, czy D. Pewnie, że można zdjąć pokrywę skrzyni ale jak aby niczego tam nie pourywać?
Bogdan, masz książkę napraw po niemiecku? Lepsze to niż po polsku:) A ile sobie cenisz za to?:) Podejrzewam, że parę puszek piwa byłoby za mało:)
Korzystałem z szukajki na forum, ale nigdzie nie widzę aby ktoś miał podobne problemy do moich.
Instrukcję po polsku na pewno gdzieś można znaleźć, ale gdzie?:(
_________________ Seat Ibiza 1,3 1993 - ex
Audi 80 1,8s 1990 - ex
Volkswagen Golf 1,4 1997 - ex
Mercedes W210/E280 1996 - ujeżdżam
|