Na początku witam wszystkich bo jestem tu nowy.
Mam do wszystkich milosnikow Mercedesow kilka pytan zwiazanych z Mercedesem klasy C dwa litry w benzynie z 1996roku wersja elegance.
Zastanawiam sie nad zakupem mercedesa klasy C i znalazlem na allegro ciekawe ogloszenie bo samochod wydaje mi sie nie drogi tylko bylem go oglądnąc i mam pytania w zwiąku z tym, pierwsze to ze jak odpalilem samochod a byl calkowicie zimny to nie wszedl odrazu ladnie na obroty tylko tak powoli,po odpaleniu mial okolo 300 obrotow i tak po paru sekundach chodzil juz na sanniu czyli powyzej tysiąca obrotow,czy to jest normalne w tych samochodach??? czy moze ten ma cos nie tak???
Drugie pytanie dotyczy tego ze dopuki silnik nie rozgrzal sie dobrze to jak z wolnych obroto go przegazowywalem to w okolicach 2 tysiecy obroto slyszalem taki dziwny odglos gdzies kolo filtra powietrza jakby sie cos zalączalo,co to jest i czy tak ma byc???? Z gory dzieki za kazdą pomoc bo jestem zielony w mercedesach!!!

a jeszcze jedno? jak oznacza sie mercedesa c klase bo nie wiedzialem i zaznaczylem W201