Witam. Zakupiłem ostatnio W124 2.5 Diesel i puki co mam 2 problemy:
po pierwsze muszę wymienić wkładki kluczyka w klamkach bo ktoś chciał się włamać i nie da się go zamknąć... Przejrzałem allegro i nie ma, a gość w sklepie powiedział mi, że do wąskiej listwy to on nie ma... Co ma listwa do wkładki ? Przecież klamka jest taka sama

Może mi ktoś powiedzieć, gdzie szukać tych wkładek bo nie mogę tego w sklepach znaleźć a ciężko wyjechać gdziekolwiek z otwartym autem...
Po drugie był strasznie zamulony, koleś mówił że przestawili pompe o 2 stopnie bo jakieś bajki tam odchodziły z wtryskami... Kopcił na niebiesko czyli złe ustawienie pompy, przestawiłem pompe na max do silnika i jest lepiej, dym zniknął i zaczął się zbierać ale i tak po wciśnięciiu pedału trzeba troche poczekać aż sie zbierze... jednym słowem nie ma startu, zdarcie silnika odpada - minimalny przedmuch i na wyższych obrotach ciągnie pięknie...
Czy jest możliwość ustawienia pompy "na stopnie" tak jak w 123... Jeśli tak, to jak od początku dojsć do prawidłowego ustawienia??
Prosił bym o odpowiedź w tym temacie bo nie wiem co mam robić... Pozdrowienia dla Użytkowników
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)