Spedzilem dzisiaj troche czasu przy nowym nabytku:) pouzupelnialem zaroweczki, podlaczylem sobie radyjo, podokrecalem co trzeba, naprawilem podnoszenie zaglowka pasazera pokretlem, oszacowalem co jest do zrobienia i tak
-zakup oslonki (ramka) automatu do podawania pasow
(ASO czy szukac gdzies ?)
-dobranie sie do pulpitu i wymiana zarowek bo nie podswietla mi pokretel regulacji cieplo zimno ( chyba ze w 124 nie podswietla) i szyldzika regulacji nawiewu
( nie wiem jak sie do tego dobrac)
-kompleksowe pranie tapicerek bo sa brudnawe
-wymiana glosnika przedniego prawego
( probowalem ale nie bardzo mi to idzie... od dolu nie bardzo moge sie dobrac :/ w 126 byly 2 wkrety od gory....)
-w szyberdachu nie podnosi mi sie jedna strona w pozycji ,,uchylony,, ( otwiera sie bez problemow)
-nie bardzo wiem ( domyslam sie tylko) do czego sluza przyciski po bokach siedzen ....

jak je naciskam to slychac jak by powietrze wchodzilo
(czyzby pompowane oparcia ????)
Jutro auto idzie do warsztatu na wymiane gum na wale, lozysk z przodu i gumolcow stabilizatora

paska, oleju w moscie silniku i chyba skrzyni...
Chyba trzeba by tez zagladnac do szczek recznego czy nie zerwalo sie zabezpieczenie szczek w jednym kole bo czasem cos puka sobie nie regularnie w czasie jazdy, raz jest cicho i jezdze tak caly dzien a raz puka a raczej strzela sobie ( mialem cos podobnego w 126 i to byla przyczyna)
chyba ze to wina calkowicie wywalonego przegubu na wale ???( przy skrzyni)
Jeszcze jedna sprawa .... mam wsadzona oslone silnika od dolu na calej dlugosci silnika az do skrzyni... powiedzcie mi czy ma to wplyw na temperature i chlodzenie silnika ?? bo wsumie wszystko jest tam zasloniete od dolu... przy jezdzie po miescie srednio temp jest 80-90 i tak sie utrzymuje.... Przy okazji odwieczny problem ... dziala visco czy nie ... :/
po warsztacie niestety bede sobie a niego patrzyl przez weekend bo oczywiscie musze czekac na kwity z US zeby zarejestrowac ...
Tak czy tak jest ok

naprawde bardzo ok ... ( podchodze z pewno doza niepewnosci bo cos za bardzo wszystko jest ok a do tego nie jestem przyzwyczajony

:P:P hehe ... bo nawet kontrolka od ladowania mi sie nie zapala czy nie dzieja sie inne dziwne sprawy hihihih jezdzi i tyle

....)