MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 23, 2025 7:22 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
nowy

witam kupiłem niedawno mercedesa w190 2.0 benzyna + gaz
ma on jeden problem a mianowicie brak wolnych obrotow jak jest zimny po odpaleniu trzeba trzymac na gazie (skrzynia automat) przeczytałem w tym temacie o tym przekazniku (http://www.w114-115.org.pl/forum/viewto ... 07b16059c6) mam w nim 2 bezpieczniki 10A z czego jeden był spalony (tak jak w tamtym temacie) po wymianie odpala juz dobrze ale na gazie trzyma obroty 1500 nawet do 3000 i nie chce zejsc na benzynie jest ok... po wymianie tego bezpiecznika przy jezdzie auto zaczyna szarpac gasnac (tylko na lpg) i zaswieca sie kontrolka asd... jak wyjme ten spalony bezpiecznik to wszystko znowu jest ok tylko jak zimny nie trzyma tych obrotow... co moze byc przyczyna?? Pozdrawiam[/url]

Tytuł:
swój chłop

Podejrzewam zly sklad mieszanki LPG. Zapewne masz I lub II generacje, wiec odpal auto i pokrec sruba na rurce przeplywomierz powietrza - mikser. W ten sposob regulujesz doplyw powietrza, a wiec mieszanki. Jesli to nie pomoze, to podjedz do gazownikow, bo ja nie pamietam nawet czy mozna samemu regulowac ilosc gazu. A bezpiecznika nie wyjmuj, on tam ma byc!!

PS. Prosze stosowac interpunkcje, bo ciezko sie twoj post czyta.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00