Witam, dosyć dużo rzeczy poczytałem na temat w124 ale mam jeszcze parę pytań
Otóż muszę zmienić bolida a nie mam jak narazie zbyt dużych zasobów finansowych a muszę zanabyć auto do poruszanie się na co dzień, musi to być kombi i najlepiej w dieslu.
Znalazłem jedno ogłoszenie w124 250TD z 87 roku
http://kris-pol.otomoto.pl/index.php?se ... d=C3475456
blacharsko znośnie, dziur nie ma, parę purchli itd, z VIN-u wyjszło że to TAXI
WDB1241851F047847
Dla mnie najważniejszą sprawą jest silnik, bo po co mi auto co nie odpali w zimie i tu mam pytanie.
Auto odpaliło z małym trudem na kablach podłączonych do innego auta (rozładowany akum z powodu alarmu) gościu gadał ze nie był długo odpalany i z tad ten problem, gdy odpalił to raczej normalnie, dymu niebieskiego nie było, czrnego też nie tylko raczej zwykły, gdy trochę pochodził na postoju to nagle zszedł z obrotów na niższe i tak zaostał, trochę nim telepało co niezbyt dobrze wyglądało, czy ten silnik ma jakies ssanie czy cos? Jutro pojadę z rana z moim akumulatorem i zobaczę jak odpali
Drugie to automat, nie szarpie ale zastanawia mnie zmiana biegów, jechaliśmy już około 100km/h a on dalej piłował na 3 biegu przy 5,5 tys obrotów czy to normalne?
Auto jezdzi normalni, zawieszenie nie tłucze. Jeszcze co do NIVA, czy auto powinno się podnieść zaraz po odpaleniu silnika i opaść po wyłączeniu czy ma na to czas, ja nie zauważyłem niestety czy się podnosi czy nie a patrzyłem przy włączaniu i wyłączaniu, jedynie po około 1km przejazdu, auto stało wyżej.
Poradzcie czy warto? szukam auta na wczoraj bo jest mi potrzebne