Witam
Na początek chciałem się przywitać. Jestem dumnym właścicielem E 290 td, wersja Avantgarde, przed liftingiem.
Forum Wasze przeglądam już jakiś czas, ale do rejestracji jak to zwykle bywa zmusiła mnie awaria. Przeglądałem większość tematów z podobnymi problemami w dziale mercedesy współczesne, ale nie znalazłem żadnej konkretniejszej odpowiedzi na mój problem, wobec czego ośmieliłem się napisać tego posta
Do rzeczy:
- Lusterko lewe wychylone maksymalnie do góry, prawdopodobnie spalił się silniczek w lusterku, delikatna mgiełka dymu pojawiła się w kabinie w okolicy bezpieczników , oraz zapach palonego plastiku czy płytki scalonej (po przełączeniu przycisku sterowania na drugie lusterku dymienie ustało),
- Momentalnie po tym przestały działać: kierunkowskazy, wycieraczka, elektrycznie sterowane szyby, lusterka, centralny zamek prawdopodobnie szyberdach, ale tego przyznam szczerze wolałem nie sprawdzać przy tej pogodzie
Z tego co wyczytałem, pewnie jakiś przekaźnik, ale czy przekaźnik od kierunków i wycieraczki może odpowiadać za pozostałe elementy?
Drugie pytanie, czytałem że w bagażniku znajdują się też jakieś przekaźniki, czy ktoś z forumowiczów będzie w stanie wskazać w przybliżeniu położenie, ew. jak sie do nich dobrać, co odkręcić itd.
Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.