MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest ndz lip 27, 2025 12:10 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Witam zwracam sie o poradę do znawców, chodzi mi o wyposażenie, wygląd zewnętrzny, czy nie ma jakiejś kombinacji seryjnej, czy za taką cenę jest warto nabyć takie autko, zaznaczam że szukam tylko kombi, w sobotę jadę je zobaczyć, o co mam pytać? na co patrzeć?, jeśli możecie to pomóżcie, z góry dziekuje :-)

oto link do aukcji :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3441842

wiarus junior

groocha pisze:
Witam zwracam sie o poradę do znawców, chodzi mi o wyposażenie, wygląd zewnętrzny, czy nie ma jakiejś kombinacji seryjnej

podaj VIN to ktoś odpowie na to pytanie - VIN to podstawa. 2,3 z gazem=problemy (10-15% użytkowników 2,3 ich nie ma - może będziesz miał szczęście).

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 3939571
Za daleko nim nie zajedziesz,bo ma na szybie dwie naklejki rejestracyjne, a za to Ci policja zabierze dowód. Ma śmieszne odboje na rogach zderzaków [szalone] Prawe drzwi chyba nie mają korbki do szyby a zaślepkę... Na tylnej klapie znaczek jest za nisko przyczepiony. Albo malowana klapa,albo cholera wie... Zazwyczaj jeśli Mercedes nie ma celownika, to właściciel ma to w dupie tak samo jak inne detale w aucie... Antenę ma połamaną, a poza tym brakuje jednej części listwy bocznej prawej tylnej. AHA- jestem z Bydgoszczy i moge go dla Ciebie oglądnąć i porobić fotki ;) <br>Dodano po 10 minutach.:<br> no tak!! przejeżdżałem tam nawet dzisiaj i zwróciłem uwagę na niego- nie podobał mi się :(

W124 220E '93
S124 280TE '92
W140 500SE '94

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

na pierwszy rzut oka nie wygląda zachęcająco,listwy na zderzakach pomalowane na biało,zmienione kierunki z przodu,zmieniona kierownica,mi to wygląda na wół roboczy,ustawienie regulacji wysokości świateł na 4 może sugerować,że niedawno był załadowany po brzegi ;)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no tak samochód wyglądał zachęcająco dlatego sie zwróciłem o porade do was, i o to mi chodziło żeby skrytykować co jest w nim nie tak, mówicie ze 2,3 to zły motor??

bary jakbyś mógł to wstąp do tego komisu i wypatrz czy nie był po żadnym wypadku, bo ja na to jestem uczulony, aha i z tymi detalami brakującymi to chyba nie problem, no zobacze go w sobote i wrzuce fotki na żywo, zobaczymy co gościu powie, dziekuje wam za komentarze i czekam na wiecej wskazówek :-) <br>Dodano po 3 minutach.:<br> bary tam stoją jak sie nie myle dwa kombiaki dlatego nie wiem na który patrzyłes :-) z gory dzieki Ci

Tytuł:
wiarus junior

2,3 to bardzo dobry motor, lecz 2,3 + instalacja II generacji = baaardzo często kłopoty.

sprawdź/spisz/podaj VIN na forum - zobaczymy czy wszystko sie zgadza

wiarus junior
Awatar użytkownika

groocha pisze:
Witam zwracam sie o poradę do znawców, chodzi mi o wyposażenie....

Tak jak wcześniej napisał WojtekW dużo na temat auta dowiesz się z numeru VIN. Na zdjęciach widać, że to słabo wyposażone auto. Cena jest niska, ale z reguły takie auto wymaga później sporego wkładu finansowego, jeśli chcesz go doprowadzić do dobrego stanu. Można też nic nie robić i jeździć, aż się rozleci jednak zadbany MB potrafi się odwdzięczyć długą i bezproblemową eksploatacją.
Pozdrawiam.

Tytuł:
swój chłop

WojtekW pisze:
2,3 z gazem=problemy (10-15% użytkowników 2,3 ich nie ma

hehe widze, że zaliczam sie do grona szczęściarzy. [zlosnik] mam 2,3 +LPG :roll: i nie mam z nim zadnych problemow chociaz nie powiem na poczatku bylo ciężko wystrzaly, gaśnięcie na światłach itd. pomogla wymiana swiec, kabli i przeczyszczenie kopulki no i regulacja gazu.
co do autka, o które pytasz to moim zdaniem nie wyglada ona za ladnie ale jesli wlozysz w nie troche pracy i pieniedzy to mysle ze szybko przywrucisz mu atrakcyjny wyglad

Pozdrawiam

EX-Mercedes W220 S320 '99
Ex-Mercedes W201 "Coccon" 2.0E '92
EX-Mercedes w201 2.0D '87

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

hehe ale sie uśmiałem :-) , dzwoniłem do tego komisu i gościu nie wiedział co to jest VIN, później mnie zbluzgał że nigdy w życiu mi nie poda numeru vin, aha i na koniec jeszcze zaczął wyzywać łaciną że na cholere dzwonie w takiej sprawie, co za typ ojaaaaaaaaaa :-)

bary czy mógłbyś jakbyś miał czas podjechać do tego komisu i spisać numer VIN?? z góry dziekuje Ci :-)

Tytuł:
swój chłop

Witam
Dorzuce swoje 2 grosze
Znajomy ma 2,3 kombi i pali mu 14l benzyny zimą przy jezdzie miejskiej, ale jak ma gaz to pół biedy.
Kierownice ktoś zmienił
Warto by było sprawdzić czy NIVO działa, może być przydatne przy kombi

Tytuł:
swój chłop

To ja dorzucę od siebie, że konsola środkowa była rozbierana... może coś było kombinowane, może po prostu ktoś podłączał kable od centralnego pod awaryjki, żeby migało, a może jeszcze coś innego. W każdym razie widać, że guziki są głęboko osadzone, tak jak być nie powinny. jeśli to tylko kwestia montażu to w 5 minut można to naprawić. Zaślepki po korbkach to objaw albo dołożonych elektrycznych szyb, albo wymiany boczków, bo sie posypały. Tu trzeba po VINie sprawdzić, czy szybki elektryczne były. Jak już ktoś zauważył wymieniona kierownica.... moim zdaniem na brzydszą niż oryginalną. popękany lakier na drewnie przy lewarku od skrzyni. Nie ma info o przebiegu, ale patrząc po kierownicy, która mimo wymiany jest gładziutka i wyjechana jak pupa niemowlaka. Pedały nie wyjechane, a to co widać z tapicerki w dobrym stanie, ale trzeba by mieć więcej szczegółowych fotek, aby ocenić. Naklejki wewnątrz kojarzą mi sie z taxi, wiec byłbym wyczulony przy oględzinach. Maska po prawej stronie chyba delikatnie nie schodzi się jak powinna. No i narazie to tyle ;)

plus lpg:)

Tytuł:
swój chłop

silnik 2,3 sam w sobie jest ok. Ale z lpg to się gryzie tak samo jak 3 litry 24 zawory. Te silniki bardzo nie lubią gazu. Ale nie ma rzeczy niemożliwych :) Dobry gazownik, dobra regulacja i dobry patent i wszystko ok. Potrzebny ViN. Bez tego za dużo się nie ustali.

pozdr

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
swój chłop

osobiście mam 2.0 benzynę z gazem, która to ponoć się bardzo z gazem gryzie i po regulacji niby było ok, ale po przegonieniu go na trasie i długotrwałym rozgrzaniu do 80- 85 stopni gaz po wrzuceniu na luz. Niedawno wstawiłem stabilizator obrotów minimum i jak dotąd nie zgasł ani razu i chodzi elegancko.... kluczem do sukcesu jest zadbanie o wszystko, okresowe przeglądy filtrów i ogólnie instalacji, może regulacja i nie może zabraknąć żadnego z komponentów instalacji jak np w/w stabilizatora... wszystko się da, więc gazu bym sie nie bał, ale ostrzegam.... gaz to mimo wszystko wyższe koszty przeglądów i wyższa amortyzacja związana z eksploatacją instalki, czyli filtry, regulacje i efekty ewentualnych uszkodzeń... choć przy dobrej regulacji tego być nie powinno :)

P.S.
No i na gazie nie można jeździć ekstremalnie oszczędnie.... za uboga mieszanka to zawsze strzał, wiec oszczędnie, ale z głową :)

plus lpg:)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

groocha pisze:
dzwoniłem do tego komisu i gościu nie wiedział co to jest VIN, później mnie zbluzgał że nigdy w życiu mi nie poda numeru vin, aha i na koniec jeszcze zaczął wyzywać łaciną że na cholere dzwonie w takiej sprawie

Za takie podejście do klienta to ja już bym im podziękował za współprace...

A może ma coś do ukrycia z tym VINem, :roll:

Tytuł:
postmajtek

Witam dodam od siebie niedawno nabyłem kombiaka
sprawdz dokładnie układ nivo (najlepszy sposób zapewne sam nie będziesz więc usiądz na końcu bagażnika i niech sprzedający odpali samochód powinien się podnieśc ) naprawa tego układu jest kosztowna
Sprawdz z tyłu stan podwozia przy sprężynach i mocowaniu kołyski często tam mercedesy się rozkładają
Reszta raczej jak w każdym innym autem

MOJE ZDANIE GAZ JEST SUPER ALE NIE W MERCEDESIE

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00