Witam. Po ponad połrocznej walce z silnikiem i jego kapitalnym remoncie ,wreszczie usłyszałęm jak chodzi. Nadmienie tylko iz zasilany jest zarówno Pb jak i LPG. Jak juz pisałem chodzi ale byle jak. dopoki jest zimny wszystko wydaje sie OK zapala na benzynie, obroty sa wyzsze niz porozgrzaniu(sadze iz to efekt tzw wtrysku rozruchowego albo innego rodzaju "ssania" niewazne. Problem zaczyna sie po rozgrzaniu praca staje sie nie równa, na benzynie jest troche lepiej na gazie tragedia buja nim strasznie. wsytepuja pewne problemy z regulacja wolnych obrotów na obydwu paliwach. A teraz najlepsze, wczoraj wieczoerm wyjechalem na jazde probna, zauwazone efekty? Ciąg ma naprawde dobry ale co z tego skoro po zachamowaniu i ponownym wrzuceniu biegu silnik zdycha. Teraz pytania:
1)W tym modelu sterowanie skrzynia automatyczna odbywa sie za pomoca linki i podcisnienia,tak? A gdzie dokładnie jest w piete to podcisnienie? czy moga byc inne przyczyny takiego zachowania sie auta? Przed wyjeciem silnika nie robił tego.
2)Czy wskazania tzn ekonomizera sa adekwatne do pracy na gazie ?
3) Wskazówka ekonomizera na wolnych na benzynie odchyla sie dosc znacznie w prawo z czego to moze wynikac? Na gazie jest zreszta tak samo. A przed remontem nie było przynajmniej na gazie, smigał jak trzeba na nim.
4) Wdzieczny bede za wszelkie informacje dotyczace reaminacji tego silinka
PRZESTROGA: Wyjmując silnik z budy zwracajcie szczegolna uwage na podcisnienia co gdzie i jak, ja to zrobiłem na wariata i teraz jezdze ale od 6 miesiecy do echanika.
Prosze pomozcie bo wiara mnie opuszcza
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)