TReneR pisze:
ppiotr27 pisze:
... reszta która zostanie jest we wanglerze ...
A coz to takiego?! Czyzby chodzilo o;
http://pl.wikipedia.org/wiki/16944_Wangler :-D
A moze to poprostu blena?
Chodzi inaczej o sprzęgło, czy prościej puszka, która jest między kołem zamachowym a skrzynią,w której też gromadzi sie olej. pozdrawiam <br>
Dodano po 9 minutach.:<br>
artur1973 pisze:
czyli sugerujesz aby po 2000km zmienic jeszcze raz olej?
kupilem juz ten bagnet, lecz po przeczytaniu twej wypowiedzi lebiej zebym go nie uzywal ?, nie rozumiem dlaczego rok auta 99r
tak. zmieniasz jeszcze raz ale ten olej tak się wymiesza że ta zmiana której dokonasz spowoduje że jakość tego co jest w skrzyni jest lepsza. Inaczej, spuszczasz to co masz w skrzyni,a więc zleci około 4litrów tego co jest w misce, reszta stanu będzie we wanglerze i tego nie zlejesz chyba że wywalisz skrzynie i go wykręcisz i zlejesz olej. Ale gdy zlejesz te 4litry, zalejesz nowy i uruchomisz motor do nagrzania się zrobisz pare kilosów on wymiesza się i zlewasz znowu to co jest w skrzyni i dolewasz kolejne 4 litry więc matematycznie olej w skrzyni jest znów świeższy a całościowo cały jest zmieniony, dziwne to ale mercedes tak to wymyślił a ja bynajmiej po zapoznaniu się z literaturą tak to robie. Co do bagnetu ja odradzam, do tych skrzyń fabrycznie nie ma, serwisy posiadają tzw miarke serwisówke, i nie wpychajmy tam czegoś czego fabrycznie nie ma. jeśli skrzynia nie plami to stan oleju musi się zgadzać i tego nie sprawdzamy. Skrzynia nie motor więc oleju nie spali hehe. pozdrawiam