Chłopaki jesli chodzi o osiągi to nie są one dla mnie priorytetem- jestem spokojnym kierowcą i nie przepadam za szybka jazdą. W trasie 120km/h to dla mnie maks. Priorytetowe dla mnie są przede wszystkim:
- nie korodujące nadwozie
- dobry stan techniczny i niezawodność
- auto musi byc dość praktyczne
-wyposażenie nie musi byc bogate, aczkolwiek klima mile widziana
No i wiadomo- zuzycie paliwa
Ale ciągle mnie interesuje jedna kwestia: chodzi o porownanie modelu w202 i w124. Czy C klasa bardzo ustepuje jakościa wykonania i komfortem w124??
Mialem okazję jezdzic kilkoma w124(wiadomo klasa sama w sobie), w201(maly ale rowniez mi sie nim dobrze jechalo) ale nigdy nie prowadzilem w202 wiec nie moge sie wypowiedziec na temat tego auta.
Napiszę inaczej. Moje marzenie to limuzyna bądz kombi E klasa(w124) z dieslem 2,5 litra ewentualnie 3,0. Benzynowy raczej odpada bo nie jestem zwolennikiem gazu. Jestem w stanie wydac na takie auto 15- 16tys zl. Ale jak do takiego w124 bedzie miala sie C klasa za podobne pieniadze? Jakość, niezawodnośc, komfort?
Informacja dla
Alpaqa: wersje Coupe w124 są dla mnie bardzo piękne, ale praktyczność jest dla mnie bardziej priorytetowa <br>
Dodano po 8 minutach.:<br>
A co myslicie o takim Mercedesie? Czy te silniki dobrze znoszą gaz? Ile palą w rzeczywistośći? Czy 7,5 litra to wynik osiagalny czy tylko marzenie sprzedawcy?