Witam, mam pewien dylemat, po sasiedzku trafia mi sie do kupna MB 124 300 turbodiesel sedan, wlasciciel chce za niego 4500,
jest to 90 rocznik, z wyposazenia z tego co zapamiatalem to ma:
- elektryczne szyby x 4
- elektryczne lusterko
- abs
- elektrycznie regulowany fotel kierowcy
- centralny zamek
- automat
- wlasciciel tez mowil ze ma wmontowane czesc osprzetu pod klime ( na konsoli jest wlacznik do klimy, z tym ze jest zablokowany pod panelem) nalezy tylko zamontowac sprezarke i polaczyc przewodami i moje pytanie jest czy byly takie patenty robione w mercach
jesli chodzi o stan techniczny to jest na ok 4, wystepuje stukanie w dyferencjale gdy automat redukuje z 4 biegu na 3, silnik wyglada przyzwoicie, nie jest bardzo zarzygany, troche ma brudna pokrywe klawiatury, sadze ze to spod korka wlewu oleju, i jest troche zabrudzona guma przy turbinie, praca silnika wedlug mnie nie budzi zastrzezen, pracuje rowno i wyraznie, ale to moje odczucie i wrazie czego moze ktos moglby mi doradzic czego nasluchiwac
jesli chodzi o karoserie jest troche rudego, na drzwiach na blotnikach i dolne partie drzwi, najwazniejsze miejsca sa cale, podloga i progi cale nie przegnite, w srodku nie jest zle, fotel kierowcy troche przetarty i troche brudny, ale jeszcze posmiga
auto nie jest idealne, ale nie jest tez tragiczne,zreszta cena tez nie jest wysoka, ladnie stoi i ma ladna linie, pomimo rudego widocznego w niektorych miejscach, samochod calkiem przyzwoicie sie prezentuje i nie jest bardzo "sciuchany"
pozniej bede mial vin, to zalacze i postaram sie o zdjecia
wiem ze moze nie zbyt wiele napisalem o tym samochodzie, zdjecia moze wiecej by zobrazowaly, ale chce zasiegnac opinii jakich wad szukac w tym samochodzie, najbardziej zalezy mi na dokladnym sprawdzeniu stanu technicznego silnika i skrzyni biegow, karoseria to sprawa drugorzedna, no i kwestia tej niepelnej klimy, czy faktycznie cos takiego wystepowalo, czy to tylko kit
i na koniec zapytam jakiego spalania powinienem sie spodziewac po tym samochodzie, wlasciciel mowi ze w miescie mu pali ok 10/100km przy normalnej jezdzie, w trasie ok 5-6l/100
z gory dzieki za pomoc
_________________ Mercedes W123 82r. 2.3CE ex: Mercedes W123 78r. 2.3E Mercedes W124 90r. 3.0D Turbo Mercedes W123 81r. 2.8E Kombi Mercedes W123 82r. 2,4D "Taryfa" Mercedes W123 81r. 2.4D "beczkowóz" Mercedes W123 78r. 2.4D automat
|