pozycje min/max to tzw. warunki brzegowe czyli by-pass (jest lub calkowity brak napiecia na zaworach typu NO - normally open czyli w stanie BEZNAPIECIOWYM jest on otwarty czyli w tym przypadku grzeje na full. jesli krecioly na ustawisz min to na zaworku powinno byc min 12VDC. Sam przerabialem ten temat u siebie (grzalo na full tylko z lewej) i z wlasnego doswiadczenia Ci powiem, ze w chwili ustawienia jakiejkolwiek temp. posredniej czyli 18-26C PROFESJONALNYM multimetrem nie da sie praktycznie tych momentow zasilania (lub jego braku wylapac). Zarowa (tak napisal Gerri) prawde Ci powie jesli Ci chodzi o optyczna interpretacje sterowania tego ukladu (o ile jest sprawne) ale:
co innego trafna diagnoza a co innego proba zalatwienia tematu. U mnie pomogla terapia napisanego przez uzytkownika innego forum MB. Pomoglo "rozruchanie" tego zaworka - tez tylko z lewej byla Brazylia, z prawej wsio ok.
Co trzeba bylo zrobic - odlaczac/podlaczac wtyczke zasilania elektrozaworow w odstepach 1-2 sek. (dobrze je trzymac paluchami aby odczuc czy sie zamykaja/otwieraja). U mnie po x-minutowej obrobce praca zaworow wrocila do normy i tyle stopni ile ustawie tyle mam (wniskuje po temepraturze wdmuchiwanego powietrza)
Sprobuj tego sposobu (wiele wyrzeczen nie kosztuje). wtyczke elektrozaworu znajdziesz przed nimi samymi (taka 3 pinowa). Zawory sa sterowane masa czyli na srodkowym pinie w odniesieniu do gleby na auciue jest ZAWSZE 12VDC.
Moze pomoze
Powodzenia