Witam
Jestem świeżo po wyprawie do Wałbrzycha - niemal 1000 km i wróciłem bez wozu. Auto na zdjęciach wyglądało na pojazd w pięknym stanie. Ba, kolega z Wałbrzycha, który specjalnie dla mnie oglądał go przed moim przyjazdem był pod wrażeniem. Auto rzeczywiście ładne, ale niestety, miało kilka mankamentów i zwyczajnie nie było w takim stanie jak moja Czarna Wdowa, za to (chyba) dość drogie. Cena wywoławcza 16 900 zł, do oddania za minimum 16 500 zł. Niestety, koszt rejestracji dość wysoki, bo auto w Audatexie stoi 14 600 zł, więc niemal 2000 zł akcyzy, + "złomowanie"(500 zł), +, +, + - zrobi się 3000 zł. W aucie do zainwestowania było jeszcze w klosz przedniej lampy (dziura po kamyku), malowanie całego przodu (odpryski na masce i błotnikach - można powiedzieć - eksploatacyjne), co najmniej 1, końcowy tłumik (750 zł w MB). Do tego niepokojące stuki od Nivo z tyłu. No chyba trochę dużo jak za W124 - z doprowadzeniem do ideału wyszłoby 2x 000 zł - czy się mylę? A może jestem zbyt wymagający?
Zastanawiające też było rozwarstwienie szybki zegarów z lewej strony - skąd się to wzięło? Ktoś wyciągał nieumiejętnie licznik? Po co? Kierownica znacznie mocniej przetarta, niż u mnie we Wdowie po przebiegu 260 000 (tu 272 000). Lekkie zmechacenie fotela kierowcy ignoruję, bo na to, jak wiadomo, nie ma reguły.
Absolutnie nie mam żadnych pretensji do sprzedawcy - uczciwie napisał niemal o wszystkim w aukcji, w rozmowie też nie ściemniał. Nie mógł wiedzieć, w jakim stanie utrzymuję swoje auto, a ja spodziewałem się znacznie lepszego stanu za te, wydaje mi się, niemałe pieniądze.
Zrobiło na mnie jednak wrażenie samo wrażenie motoru z turbo. Jest pewne - chcę takiego. Trzeba rozpocząć poszukiwania - gdyby ktoś słyszał - kupię zdecydowanie W124 300TDT z klimatyzacją - nawet drogo, ale DOBRE auto. Z góry dziękuję, za linki do aukcji na autoscout24 i mobile.de - te już monitoruję, ale nic nie rzuca na kolana... Chyba, że ktoś znajdzie coś rzeczywiście niezwykle ciekawego.
Sorrki za ten nieco przydługi elaborat.
Pozdrawiam
Szymon
p.s. w załączniku link do wygasłej już aukcji - pewnie będzie jeszcze działał parę chwil.
http://www.allegro.pl/item477527074_w12 ... obacz.html