mojojojo13 pisze:
2) Nawiew - w prawym pokrętle spaloną mam żarówkę - jak się do niego dostać i co to za żarówka, a także czasem odzywa się łożysko wiatraka nawiewu - czy trzeba rozbebeszać pół samochodu jak w w115 żeby się do niego dostać? czy da się prościej?
O ile dobrze pamiętam, to trzeba zdjąć ten plastik na podszybiu, pod nim jest dmuchawa.
mojojojo13 pisze:
3)Wymiana lewego lusterka ? jak to ugryźć - manualne i nie podgrzewane
Zdejmujesz tą rączkę od regulacji, od strony słupka z tyłu jest taka karbowana wsuwka, wysuwasz ją w stronę drzwi i wtedy rączka schodzi. Następnie poważasz ten plastikowy "trójkącik", który osłania mocowania lusterka, po zdjęciu go odkręcasz 3 śruby trzymające lusterko i gotowe.
Tak przynajmniej jest w W123 i W126, ale widywałem już W201 z lusterkami od W123, tak więc powinno być podobnie.

Tylko trzymaj lusterko przy odkręcaniu ostatnich śrub, chyba że jest do wyrzucenia, he he.

mojojojo13 pisze:
5)Centralny zamek - działa, czasem od strony kierowcy nie chce zamykać - zawsze otwiera ( przez nie chce zamykać rozumiem nie możność przekręcenia kluczyka w prawo)
A wkładka zamka sprawna?
mojojojo13 pisze:
6) jak dużym problemem będzie odkręcenie kolektora wydechowego by wymienić metalowe "uszczelki" , de facto które dają nieszczelność
Jeśli gwinty pordzewiały w wyniku nie ruszania ich przez lata i działania wysokich temperatur, to bez kątówki i gwintowania od nowa, itp. może się nie obejść. Akurat nie miałem do czynienia z taką wersją silnikową jak Twoja, więc tylko tyle mogę napisać. Ogólnie z wydechem często jest problem.

Lepiej dotykać tego tematu w warsztacie samochodowym.