Czolem. Dzisiaj wyjalem akumulator w C, coby go troche podladowac. Ostatnio mrozy, malo jezdze no i troche slabo zakrecil. Na razie zdjec nie wklejajac mam 3 pytanka.
1. Czy po naklejce/naklejkach i wytloczonych na cieplo cyferkach ktos z Was da rade mi podpowiedziec z ktorego roku jest ta bateria?
2. Czy jesli z boku baterii jest naklejone, ze jest to "Mercedes-Benz original teile geprufte qualitat", mam rozumiec, ze ta bateria nie szla na pierwszy montaz, tylko zostala wymieniona? U Ojca w S210 nie ma takich naklejek, akumulator bankowo od poczatku samochodu, a i na innych bedacych od poczatku w samochodzie czegos takiego nie zauwazylem. Tym bardziej mi nie pasuje, bo oryginalnie powinno byc chyba 62Ah, w Vinie nic nie ma o podwyzszonej objetosci baterii, a siedzi 74Ah.
3. No i ostatnie pytanko, co to moze byc za produkcja tego aku, na starym Hoppecke bylo jak byk "Hoppecke", na tym tylko gwiazdki i numerki, a dokladniej A 003 541 75 01.
Pytam dlatego, bo nie wiem czy juz myslec o zmianie baterii z powodu jej wieku, czy tez jeszcze sobie odpuscic i wydac pieniadze na co innego.
Dzieki z gory i pozdrawiam
_________________ ..technika idzie do przodu a dla mnie i tak czas sie zatrzymal w 98r..
*C124 E200 94r. brillantsilber *W124 250D 86r. taigabeige *W126 260SE 87r. nauticblau ex*W124 300D 92r. arcticweiss ex *S210 270CDI 01r. antrazitgrun *W202 C180 96r. brillantsilber ex
|